Hond in het zonnetje: Mykah

Mykah heeft echt een verschrikkelijk leven achter de rug. In Spanje is hij heel zwaar mishandeld. Daardoor heeft Mykah een goede leider nodig als baas. Mykah is al in Nederland. Hij is heel gevoelig en zachtaardig en heeft een rustige stabiele omgeving nodig. Hij kan prima alleen thuis zijn en vindt kinderen heel leuk. In een veilig omgeving kan Mykah heel goed los samen met andere honden.

Mykah heeft ook gelogeerd toen zijn pleegmoeder op vakantie was, ook dat ging heel goed.

Hieronder het stukje van zijn vakantieadres:

Wij hebben Mykah drie weken te logeren gehad. Mykah is een bijzondere hond. Hij heeft dus mykaherg veel meegemaakt in zijn leven en dat uit zich in een bepaalde gereserveerdheid. Hij zal niet meteen kwispelend tegen je aan springen als je thuis komt. Wel merk je dat hij menselijke warmte erg waardeert en langzaam komt hij los. Hij heeft tijd nodig om je te vertrouwen maar het lukt wel en in drie weken kun je geen wonderen verwachten maar toch zagen we Mykah meer en meer meedoen met onze dagelijkse knuffel rituelen.  Tja, als je zo mishandeld bent dan neem je natuurlijk ook de tijd om mensen weer in vertrouwen te nemen.

Mykah is mee geweest naar de school van mijn dochter voor een spreekbeurt. Dit heeft hij ook perfect gedaan. Alle kinderen konden hem aaien. Hij vond het allemaal prima. Hij is leuk met kinderen. Hij was wel angstig voor mijn man maar ook daar zagen we in drie weken een verbetering. Met onze twee andere honden (Hermes, Mix Greyhound en Mechelse Herder) ging het uitstekend. Mykah is in huis een ontzettend makkelijke hond. Hij is rustig en voegt zich prima, wat ik al zei hij loopt in 1e instantie niet over van enthousiasme maar je kunt prima met hem keuvelen en hij drukt zich dan lekker tegen je aan. Hij ging na een tijdje ook op zijn rug liggen om gekrabbeld te worden, je kon hem dan zien genieten. Ik had bij hem het gevoel dat ik hem 100% kon vertrouwen en dat hadden de anderen in huis ook.

Buiten lieten wij hem geregeld los lopen. Hij wil nog wel met grote snelheid op andere honden afrennen maar hij komt altijd keurig bij je terug. Hij is twee keer mee geweest met wandeling met een grote groep honden door de duinen. Dit ging uitstekend. Lekker rennen met onze Greyhound.

Ehhh katten gaat niet helemaal lekker samen met Mykah….. Wij denken dat Mykah een rustige omgeving nodig heeft waarin er duidelijke regels zijn waar hij zijn onzekerheid langzaam verder kwijt kan raken. Wij hebben genoten van Mykah en wensen hem een fantastisch thuis toe want dat verdient hij.