Lieve vrienden van onze stichting.

Zoals altijd willen we u ook dit keer graag onder de aandacht brengen dat u de Greytnews ontvangt omdat u zich lang geleden hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Mocht u dit niet meer op prijs stellen, dan kunt u zich via de knop onderaan in deze nieuwsbrief hiervoor afmelden.

Er is weer genoeg gebeurd. Ook dit keer kregen een aantal leuke berichten met verhaaltjes van adoptanten, het transport naar Spanje met hulpgoederen is al weer achter de rug, er zijn de voorbije maanden weer een flink aantal nieuwe honden op onze website gekomen. Gelukkig merken we steeds vaker dat adoptanten zich realiseren hoe verschrikkelijk belangrijk het is voor de shelters in Spanje om berichten en foto’s van “hun lievelingen” te krijgen. Helaas kregen we ook in memoriam berichten, ook dat hoort – hoe verdrietig ook elke keer weer – bij het leven. enz. Altijd bieden we aan hen een ereplek te geven op onze website met een mooi verhaal. Beide is goed natuurlijk. Sommige mensen stellen dat erg op prijs, anderen willen dat juist liever niet.

  • We zijn al weer bezig met de voorbereiding van de volgende busrit naar Spanje. Dat zal vermoedelijk in september zijn;
  • Ook zijn we bezig met de organisatie van een grote open dag. De datum is nog niet bekend, maar het zal in elk geval dit najaar zijn;
  • Er werd een actie opgezet voor een bijzondere hond, Matias. We mochten dankzij uw donaties bijna € 900,- naar de shelter sturen voor alle behandelingen en operaties die hij nodig had;
  • De nieuwe webshop moet helaas nog steeds wachten. Mede als gevolg van de invoering van de AVG vorig jaar heeft dit meer voeten in aarde dan we hadden ingeschat.

Dank voor uw betrokkenheid, uw steun in gedachten/financieel/als sympathisant/als vrijwilliger/als adoptant.

 

5 jaar bestuurslid, 4 jaar voorzitter GRH

 

Zoveel meegemaakt, haast niet te beschrijven.

Van vluchten afhalen tot rijden naar Spanje. Hulpgoederen brengen en honden (geadopteerde- en pleeghonden) mee terug nemen.

Reizen maken naar de shelters. Samen met mensen die in mijn hart zitten en die hetzelfde doel hebben. Ik heb denk ik wel duizenden verschillende honden gezien. Velen herken ik direct. Contact met heel veel adoptanten waarvan de honden en de mensen in mijn hart zitten.

Leest  u hier verder.

 

Mijn hondje ophalen in Malaga, een onvergetelijke ervaring.

Mijn ervaring met Galgo’s is min of meer door toeval tot stand gekomen. Mijn vrouw had in 2015 bedacht dat ik wel een hond voor mijn verjaardag zou willen hebben. Op dat moment hadden we een King Charles Spaniel die door het overlijden van onze zwarte Labrador wel een vriendje kon gebruiken. In de buurt van Zwolle zat een groot asiel waar we kennis hebben gemaakt met Thor. Thor was samen met zijn broer Ares 2 dagen eerder uit Madrid gevlogen en in het betreffende asiel terechtgekomen. Thor en Ares waren Galgo-Mastin mixen en ongeveer 7 maanden oud. Het klikte goed tussen Thor en onze Cavelier King Charles Spaniel………..

Leest u hier verder.

 

Ik ben zo bang. Wilt u mij helpen?

Lieve kleine Billy zit al maandenlang in een van onze shelters, doodsbang en ontredderd. Een kleine jongen die het ergste van het ergste is overkomen. Geboren worden in de vrije natuur, op heel jonge leeftijd zijn moeder verloren en daarna zijn enige maatje verloren.

Geen wonder dat hij moeilijk in veiligheid te brengen was. Geen wonder dat hij bang is van mensen. Nooit heeft hij ook maar iets goeds meegemaakt van hen. In de shelter wordt er alles aan gedaan wat mogelijk is voor hen, maar helaas is een shelter waar niet zo heel veel tijd is om een bang manneke dat nog zo bang is te helpen over zijn angsten heen te komen.

Leest u hier verder over hem.

 

Gered en veilig, maar nog geen thuis

Een aantal van de honden uit onderstaand bericht zijn inmiddels in hun eigen gouden mandje terecht gekomen, maar dit doet niets af aan de boodschap van het bericht. De honden hebben u zo hard nodig. Geef u alstublieft op als pleeggezin.

Ze verlangen naar de volgende stap, een eigen thuis of pleeg.

Als honden in een van onze shelters opgevangen zijn, zijn ze gered van de straat of, wat soms nog veel erger kan zijn, gered van een slechte baas. Maar een happy end hebben ze natuurlijk pas wanneer ze geadopteerd zijn door een liefdevol gezin, waar ze rustig oud mogen worden! Daarop wachten de meeste honden vol verlangen in een shelter. Leest u hier verder over hen.