Lieve vrienden van onze stichting.

Zoals altijd willen we u ook dit keer graag onder de aandacht brengen dat u de Greytnews ontvangt omdat u zich lang geleden hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Mocht u dit niet meer op prijs stellen, dan kunt u zich via de knop onderaan in deze nieuwsbrief hiervoor afmelden.

Er is weer genoeg gebeurd. Ook dit keer kregen een aantal leuke berichten met verhaaltjes van adoptanten, het transport naar Spanje met hulpgoederen is al weer een paar maanden achter de rug, er zijn de voorbije maanden weer een flink aantal nieuwe honden op onze website gekomen, waaronder helaas ook een aantal oudere honden. Zij hebben het niet makkelijk en we willen u daarom vragen bijzondere aandacht aan hen te schenken en hen ook binnen uw eigen social media te delen. Gelukkig merken we steeds vaker dat adoptanten zich realiseren hoe verschrikkelijk belangrijk het is voor de shelters in Spanje om berichten en foto’s van “hun lievelingen” te krijgen. Helaas kregen we ook in memoriam berichten, ook dat hoort – hoe verdrietig ook elke keer weer – bij het leven. enz. Altijd bieden we aan hen een ereplek te geven op onze website met een mooi verhaal. Beide is goed natuurlijk. Sommige mensen stellen dat erg op prijs, anderen willen dat juist liever niet.

  • We zijn al weer bezig met de voorbereiding van de volgende busrit naar Spanje. Dat zal vermoedelijk in de eerste week van oktober zijn;
  • Ook zijn we bezig met de organisatie van een grote open dag. DEZE WORDT GEHOUDEN OP 6 OKTOBER A.S., LOCATIE GEFFENSE PLAS.  NOTEER DE DATUM ALVAST IN UW AGENDA’S!!
  • Er werd zoals we vorige keer al hebben gemeld een actie opgezet voor een bijzondere hond, Matias. We mochten dankzij uw donaties bijna € 900,- naar de shelter sturen voor alle behandelingen en operaties die hij nodig had. Enkele dagen geleden kregen we het verdrietige bericht van de shelter dat de poot van Matias helaas niet wil genezen en dat zijn poot dus moet worden geamputeerd. We hopen zo dat het goed gaat en dat hij na volledig herstel snel wordt geadopteerd;
  • We mochten op onze website naast alle volwassen honden ook weer een flink aantal pups opnemen. Veel van hen zijn al geadopteerd, maar er zijn er nog steeds enkele voor adoptie beschikbaar;
  • De nieuwe webshop moet helaas nog steeds wachten. Mede als gevolg van de invoering van de AVG vorig jaar heeft dit meer voeten in aarde dan we hadden ingeschat.

Dank voor uw betrokkenheid, uw steun in gedachten/financieel/als sympathisant/als vrijwilliger/als adoptant.

 

Esther Versluijs en teams

Voorzitter Greyhounds Rescue Holland

 

Column Bernarda 2 – de wijde wereld in

En dóór….

Nu Bernarda is gebleven (en ik daarvoor zó dankbaar ben, we zouden immers minderen) gaan we verder op het ingeslagen pad; de wereld ontdekken.
Dat ik daar toch wat voorzichtig mee moet zijn soms, bleek toen we voor het eerst naar de Sprengen gingen. Met dat warme weer is het zo lekker als de honden even met de pootjes in het water kunnen daar.
Zomaar op mijn doordeweekse vrije -en deze keer warme- dag, met de auto richting bos met water.

Hier kunnen de honden niet zomaar los uit de auto springen. Dit grotendeels omheinde bos ligt echt aan een super drukke doorgaande weg en vlakbij de snelweg. Alles goed aanlijnen dus en voorzichtig uit de auto op de altijd volle parkeerplaats. Zelfs nu op die doodnormale woensdag. Leest u de rest van het verhaal van Bernarda hier…

 

De Regenboogbrug

 

We kennen allemaal de legende van de Regenboogbrug, de plek waar onze lieve viervoeters na hun overlijden spelen en op ons wachten. Maar wat velen niet kennen is het tweede deel van de legende.

De legende ziet ook die dieren die tijdens hun leven op aarde niet konden genieten van de liefde van een menselijk wezen, niet over het hoofd. Onze vertelling van deze legende gaat als volgt verder….

 

Wereldhondje Teddy

Lieve Teddy is al een paar maanden geleden gered uit de perrera. Onze mensen zagen zijn aankomst. Hij wilde niet naar zijn baas luisteren en wilde niet uit de auto stappen. Hij wist waar hij naar toe zou worden gebracht. Aan zijn pootjes trok de man hem uit de auto en sleurde hem naar binnen. Natuurlijk brak het hart van onze mensen en namen ze ook hem mee.

Het kleine manneke is lief, vrolijk, aanhankelijk, niet bang, gezond, kortom: een verrijking voor elk gezin. Zoekt u al een tijdje een lief vriendje voor het leven en bent u nieuwsgierig geworden? Leest u dan hier meer over hem.

 

Het verhaal van Siena (Sientje)

Ik had de gewoonte aangenomen om ’s ochtends bij de koffie even gezellig de websites van de windhondenstichtingen door te nemen. Ginn,  Greyhoundsfriends en Greyhounds Rescue Holland, ik nam ze allemaal even door. Ik was iedere dag weer benieuwd naar het wel en wee van alle windhondjes die daar werden opgevangen.

Zo ook deze ochtend scrolde ik weer van de ene website naar de andere tot ik ineens dat kleine galgaatje zag op de website van Greyhounds Rescue Holland. Het was het verhaal van Siena, zo intens triest en schrijnend, het pakte me en het liet me niet meer los. Ik wilde dolgraag dit hondje helpen, proberen het weer op de rails te krijgen.

Leest u hier het aandoenlijke verhaal met een oh zo mooi einde van Siena (Sientje)

 

Vlieg een hond!

Vluchten vanuit Spanje gezocht!

Dit is een oproep voor iedereen die binnenkort vanuit Malaga, Valencia of Sevilla vliegt en die bereid is een galgo of podenco ( Spaanse windhond) te helpen.

 

Onze Stichting, voor 100% gerund door vrijwilligers die zich allen belangeloos inzetten, maakt zich sterk om verwaarloosde en mishandelde Galgo’s en Podenco’s in Spanje te helpen.

De Spaanse Greyhound staat bekend onder de naam Galgo Español, of ook wel kortweg ‘Galgo’ genoemd. Deze prachtige windhonden zijn hardlopers bij uitstek en worden daarom in Spanje ingezet bij de jacht op klein wild en op commerciële renbanen. De Podenco wordt nagenoeg uitsluitend gebruikt voor de jacht en dus niet op de renbanen. Nadat men geen gebruik meer wil maken van hun diensten worden ze op gruwelijke wijze vermoord of aan hun lot overgelaten waardoor ze gedoemd zijn, áls ze het al overleven, tot het leiden van een vreselijk zwerversleven dat meestal bestaat uit dagelijkse honger, dorst, angst, kou, hitte en enorme eenzaamheid.

Gaat u of iemand die u kent in de loop van dit jaar vliegen? Leest u dan hier hoe het allemaal in zijn werk gaat.