Lieve vrienden van onze stichting.

Zoals altijd willen we u ook dit keer graag onder de aandacht brengen dat u de Greytnews ontvangt omdat u zich lang geleden hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Mocht u dit niet meer op prijs stellen, dan kunt u zich via de knop onderaan in deze nieuwsbrief hiervoor afmelden.

Er is weer genoeg gebeurd. Ook dit keer kregen een aantal leuke berichten met verhaaltjes van adoptanten, het transport naar Spanje met hulpgoederen is al weer een paar maanden achter de rug, er zijn de voorbije maanden weer een flink aantal nieuwe honden op onze website gekomen, waaronder ook een aantal oudere honden, sommigen zelfs 10-11 jaar en nog ouder. Zij hebben het niet makkelijk en we willen u daarom vragen bijzondere aandacht aan hen te schenken en hen ook binnen uw eigen social media te delen. Gelukkig merken we steeds vaker dat adoptanten zich realiseren hoe verschrikkelijk belangrijk het is voor de shelters in Spanje om berichten en foto’s van “hun lievelingen” te krijgen. De open dag komt er aan op 6 oktober en we zijn begonnen met deels opnieuw programmeren van onze website zodat we over enkele maanden weer een mooie website hebben met nuttige, noodzakelijke en leuke dingen voor de windhonden.

De open dag is ingepland op 6 oktober a.s. Op de website, FB en in deze Greytnews leest u er al wat meer over;

Bij bijzondere hond, Matias, waar we al eerder over hebben geschreven, moest helaas toch een poot worden geamputeerd. We hebben bericht gekregen dat hij goed hersteld is en zelfs gehoord dat hij misschien al geadopteerd is door een gezin waar nog een hond woont met een geamputeerd pootje. Zijn toekomst ziet er dus weer zonnig uit;

De pups die de laatste tijd op onze website hebben gestaan zijn allemaal op eentje na geadopteerd en we hebben er nu nét weer een paar nieuwe bij mogen zetten;

De nieuwe webshop is helaas nog steeds een probleem, we zijn hard aan het werk om dit te herprogrammeren zodat hij over een poosje weer echt kan worden gelanceerd.

Dank voor uw betrokkenheid, uw steun in gedachten/financieel/als sympathisant/als vrijwilliger/als adoptant.

Esther Versluijs en teams

Voorzitter Greyhounds Rescue Holland

Een sprookje, van rescuehond naar aaihond

In september 2016 werd Luca (die in Spanje Frederico heette) geadopteerd door een Nederlands gezin. Hij was hun derde galgo en Luca werd via GRH geadopteerd.

Zo ongelofelijk veel had deze arme schat meegemaakt, zwaar mishandeld, vol met wonden, uitgemergerd. Maar toch werd hij in een redelijk korte tijd een zelfverzekerde, lieve en aanhankelijke galgo. In het nederlandse adoptiegezin is hij nog verder uitgegroeid en is hij iets heel bijzonders gaan doen. Iets wat je niet zo snel zou verwachten van een rescuehond die zo’n vreselijk verleden heeft gehad. Leest u hier de rest van zijn verhaal.

Yako’s verjaardagswens

Een aangeboren afwijking aan zijn voorpootjes behoedde Yako voor een zwaar, liefdeloos en triest leven bij een Spaanse galguero. Het feit dat zijn eerste goede baasje hem niet kon houden, zorgde ervoor dat hij geopereerd kon worden. Voor zijn verjaardag in september, is Yako’s liefste wenst om zijn nieuwe familie te ontmoeten en te beginnen aan de rest van zijn leven! Helpt u mee een warm en liefdevol thuis voor hem te vinden? Leest u hier verder.

Wie wil onze missie uitdragen?

Wij zijn hard op zoek naar mensen in ons evenementen en PR team. De galgo’s en podencos moeten een dierwaardig leven krijgen in Spanje. Greyhounds Rescue Holland zet zich in tegen verwaarlozing en mishandeling van de galgo’s en podencos in Spanje.

Wij zijn hard op zoek naar jou!

Ben je geïnteresseerd? Leest u dan hier verder.

Ga op vakantie en neem mee……een podenco!

Net als galgo’s worden ook podenco’s vaak gebruikt voor de jacht in Spanje. Zij leven er onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden als de galgo’s en worden geregeld afgedankt, op straat gedumpt, of erger… En hoewel het net zulke leuke, lieve honden zijn als galgo’s, blijkt het helaas vaak moeilijker om een fijn thuis te vinden voor een podenco. Daarom willen u vragen om eens speciaal naar onze lieve podenco’s te kijken!

Podenco’s komen in allerlei kleuren, maar ook in verschillende maten. De podenco ibicenco heeft een schofthoogte rond the 66 cm, reuen zijn wat groter en teefjes wat kleiner. De grappige podenco maneto staat met zo’n 36 cm een stuk lager op zijn poten. Dus of u nu een grote hond wilt, of liever een kleinere, er is altijd een podenco voor u!

In bijna elke shelter zit wel een podenco te wachten op een fijn thuis, sommige al meer dan twee jaar. Van al onze podenco’s wacht Delli al het langst op een fijn thuis. Deze bruine podenco ibicenco van zo’n 5 jaar oud wacht al ruim 2.5 jaar op adoptie. Al haar halve leven wacht ze met smart op haar eigen, fijne, liefdevolle thuis. Een eigen mand, een eigen gezin- dat ze het hare mag noemen – met wie ze lekker veel kan knuffelen en wandelen en die uitgebreid aandacht voor haar heeft. Een van onze vrijwilligers was enkele maanden geleden in de shelter waar Delli woont en werd helemaal verliefd op haar. Ze is echt een geweldig meisje. Helpt u mee om een plekje te vinden voor haar, of één van onze andere podenco’s?

DelliDanielaMaya(2)RoniClementeThyrBlas(2)Dahlia Dew Candy(2)

GRH Open dag 6 oktober 2019

Bent u benieuwd naar wat de stichting Greyhounds Rescue Holland doet? Wilt u graag weten hoe u kunt helpen? Of heeft u gewoon zin in een leuke middag met veel Spaanse galgo’s en podenco’s? Kom dan naar onze open dag!

De open dag vindt plaats op zondag 6 oktober 2019, van 12.00 tot 17.00u. De locatie is de Geffense Plas in Oss, een mooi stuk natuur waar honden heerlijk los mogen lopen! We hopen uiteraard op mooi weer en veel enthousiaste bezoekers – zowel op twee benen als op vier!

Activiteiten

Tijdens de open dag hopen we enkele speciale gasten uit Spanje te mogen ontvangen, zoals iemand van een shelter waarmee we samenwerken. Daarnaast zullen er verschillende kramen staan, waaronder de bekende GRH kraam. Naast de GRH shop, kunt u hier ook onze collectebussen vinden, waar donaties aan GRH natuurlijk van harte welkom zijn! En zoals gezegd is de Geffense Plas een mooie omgeving waar honden lekker kunnen rennen en spelen.

Iedereen is van harte welkom op de open dag en toegang is uiteraard gratis. We hopen u op 6 oktober (weer) te mogen ontmoeten!

Column Bernarda 3 – vakantie

Vakantie

Eind juli tot halverwege augustus hadden wij vakantie. We zijn thuisblijvers. Manlief houdt helemaal niet van op-vakantie-gaan en ik graag kort (twee nachten Spanje bijvoorbeeld haha) of ook niet, want heimwee naar alles op vier poten *zucht*.

Waar ik heel goed in ben is dagjes weg. Naar vrienden die wat verder uit de buurt wonen en waar het er vaak niet van komt om elkaar te zien door het bezige werkjaar zeg maar. Uit eten gaan, heb ik een paar sterren voor en ik wil niet opscheppen, maar lunchen kan ik ook uitstekend. Liefst met leuke, lieve, gezellige mensen.

Nog iemand – nu behorend bij ons gezin – heeft dit talent: Bernarda.

Zij gaat graag overal mee naar toe. Op bezoek bij andere al geadopteerde honden (hoe gaat het met hen) of een huisbezoek om weer een nieuwe fijne plek voor een hond te vinden, ze doet het graag. Een beetje griezelig is het soms nog wel. Ze blijft op de plaats van bestemming eerst verwachtingsvol in de auto staan, waar zijn we nu weer? Als Ben de omgeving voldoende heeft afgespeurd en alles in haar ogen veilig is komt ze eruit. Nog even een plasje in de bosjes of op een grasveld alvorens we bij iemand naar binnen gaan. En nadat ze het huis in alle hoeken en gaten en van boven tot onder besnuffeld en bekeken heeft, moet ze nog een keer. Plassen dus. Dit laat ze blijken door zachtjes te piepen. We onderbreken onze visite dus even. Óf ik heb het net te laat in de gaten, aaaaah. Toen dit bij lieve hondenvrienden gebeurde en Bernarda een uitgebreide plas op hun bed deed schaamde ik me wel zeg, slecht opgelet. Gelukkig is ons niet de deur gewezen pfjew haha.

Even afwachten of we volgend jaar nog wel terug mogen komen.

Bernarda heeft daarnaast een aantal vakantieliefdes ontmoet. Twee tegelijk zelfs in Rotterdam, Orlando en Zeno, terrasje mee gepakt. Eentje in Zelhem, Felix, dagje Duitsland afgesloten met heerlijk dinertje. Oudere man in Lelystad, Faraon, samen relaxen op de bank, ook niet te versmaden. Maar altijd keert ze terug naar haar eigen gedistingeerde heer thuis, Wally. Ze is geen losbol immers.

Nu de vakantie weer voorbij is vond Ben het wel wennen dat zij niet meer elke dag meteen mee op stap kan. Er is werk aan de winkel voor de mens. Ze heeft wat tijd nodig gehad om dit te beseffen.

Terug naar af, oftewel “Plaats”. Met kluif natuurlijk. Die krijgen ze altijd als we weg gaan. Maar “Plaats” alleen was nu even niet voldoende om rustig de deur uit te kunnen, het commando “Blijf” kwam eraan te pas. Gelukkig viel het kwartje. Plaats – kluif – blijf. En we kunnen gaan.

Opgelost weer, knappe meid.