Lieve vrienden van onze stichting.

Zoals altijd willen we u ook dit keer graag onder de aandacht brengen dat u de Greytnews ontvangt omdat u zich lang geleden hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Mocht u dit niet meer op prijs stellen, dan kunt u zich via de knop onderaan in deze nieuwsbrief hiervoor afmelden.

Dit keer is het een extra uitgebreide Greytnews, omdat onze bus naar Spanje is gaan rijden op 6 december en teruggekeerd is met 9 honden op 14 december en niet te vergeten onze wandeling aan de Geffense Plas op 15 december. Er is weer genoeg gebeurd. Ook dit keer kregen een aantal leuke berichten met verhaaltjes van adoptanten, het transport naar Spanje met hulpgoederen van het voorjaar is al weer zo’n 8-9 maanden achter de rug. Enkele van onze vrijwilligers hebben in oktober onze bus geleend en zijn daarmee op eigen initiatief en persoonlijke titel spullen gaan wegbrengen en hebben enkele honden mee teruggebracht. Gelukkige honden en gelukkige nieuwe gezinnen. Daar doen we het ook voor. Natuurlijk zijn er de voorbije maanden weer een flink aantal nieuwe honden op onze website gekomen, waaronder zelfs een complete galgo familie (vader, moeder en 6 pups) die op 23 oktober 2019 werden gered. De pups waren toen pas één maand oud en zijn dus “in het wild” geboren. Onze open dag van 6 oktober jl. was ondanks het slechte weer toch nog een aardig succes te noemen. We zijn druk bezig met deels opnieuw programmeren van onze website zodat we hopelijk in het voorjaar 2020 weer een mooie website hebben met nuttige, noodzakelijke en leuke dingen voor de windhonden, dus inclusief een goed werkende en goed gevulde webshop.

Behalve de hele galgo familie die we op 23 oktober jl hebben kunnen redden, zijn er recent ook nog 3 pups uit de perrera gehaald. Zij zijn ietsje ouder, ongeveer 2 maandjes jong.

Over bijzondere hond, Matias, waar we al een paar keer over hebben geschreven, kregen we het fantastische bericht dat hij geadopteerd is. Weliswaar niet via onze stichting, maar dat is niet van belang. Belangrijk is dat hij een gelukkige toekomst tegemoet gaat.

Bij een van onze shelters in Sevilla zat een héél bijzonder hondje, Mayo. Het liefste en meest aandoenlijke hondje dat we in lange tijd hebben gezien. Helaas had en heeft het arme manneke allerlei gezondheidsproblemen en slechts één daarvan is dat hij verlamd is aan de achterhand. Jaren geleden zouden velen ertoe hebben besloten hem in te laten slapen maar tegenwoordig kan en mag het gelukkig anders. We hebben voor hem een fantastisch plekje gevonden bij een speciale stichting die uitsluitend gehandicapte honden opvangt in België. Op 27 oktober jl mocht hij naar zijn nieuwe thuis reizen. We hebben al verschillende berichten gehad hoe goed het met hem gaat daar en we weten dat een goede bekende van de shelter die hem heeft gered hem recent is gaan opzoeken. Zij is erg enthousiast over deze stichting, de manier waarop al die gehandicapte dieren worden verzorgd en de massa’s liefde die ze allemaal krijgen. Wat een geweldige mensen daar!

De nieuwe webshop is helaas nog steeds een probleem, we zijn hard aan het werk om dit te herprogrammeren zodat hij over een poosje weer echt kan worden gelanceerd.

Dank voor uw betrokkenheid, uw steun in gedachten/financieel/als sympathisant/als vrijwilliger/als adoptant.

Esther Versluijs en teams

Voorzitter Greyhounds Rescue Holland

Help onze shelters de honden helpen!

Op 6 december vertrok onze bus weer naar Spanje, volgeladen met de grote kooien waarin een week later de geadopteerde honden weer naar Nederland zijn terug gekeerd, maar ook volgeladen met allerlei hulpmaterialen voor onze shelters. Wij kunnen dat niet alleen, niet zonder uw hulp. Wat zij vooral heel hard nodig hebben zijn zaken zoals ontwormingsmiddelen, (rekbaar) verband, middelen tegen teken en vlooien en dan natuurlijk met name de middelen die ook goed werken tegen de gevaarlijke hartworm en tegen de zandvlieg die Leishmania kan veroorzaken. Hierbij kunt u o.a. denken aan het merk Stronghold of Advocate. Alle donaties en hulpgoederen die we vanaf nu weer mogen ontvangen gaan mee naar Spanje tijdens onze busreis in maart 2020…………….

Steun de honden door een kerstcadeau voor uzelf, uw vrienden, uw familie!

November, de donkere dagen staan voor de deur, maar voor de Spaanse honden de kou. Voor de shelters nóg harder werken om nóg meer honden te kunnen redden. In ons bericht over de open dag las u al meer over het prachtige boek Ravage. Een geweldig boek en een aanwinst voor elke bezitter van het boek. De schrijfster, Felicita Vos zal voor alle bestellingen tot en met 31 december a.s. 50% van haar inkomsten uit het boek schenken aan GRH ten behoeve van de broodnodige hulp aan de shelters.……

De busreis naar Spanje, 6 tot 14 december 2019

Op 6 december om 11.15 uur begon de spannende reis naar Spanje. Onze chauffeurs, Richard en Matthieu, vertrokken op dat tijdstip. Blij dat zij dit mochten doen en wij natuurlijk heel blij dat zij het wilden doen. De shelters en de honden hebben onze hulp zo hard nodig. De reis ging via België en Frankrijk naar Spanje. Op de 7e december reden ze daar ’s middags de grens over en arriveerden 2 uur later in Miranda de Ebro waar ze hebben overnacht.

De 8e ging de reis verder en bezochten ze al twee shelters, Huella de Jaen en Galgos del Sur. De laatste ligt in Cordoba en dat was tevens hun uitvalbasis om een aantal andere shelters te gaan bezoeken. Ze bezochten Huella Verde Olvera, Arca de Sevilla, Asociation Argos, Galgos en Familia en Galgo Freedom.

Op 12 december werden in totaal 9 honden van de shelters Galgos del Sur en Galgos en Familia liefdevol en voorzichtig in hun benches in de bus gezet en onze mannen vertrokken richting Valencia. Daar werden ze wederom hartelijk ontvangen bij shelter PON. De honden hebben er een kleine 24 uur heerlijk kunnen bij komen van het eerste deel van de reis en Matthieu en Richard mochten genieten van het prachtige Valencia en de warme ontvangst die ze bij alle shelters hadden gekregen en nu dus ook bij deze shelter.

En op 13 december aan het einde van de middag was het tijd om afscheid te nemen. Alle honden mochten weer de bus in. De lange rit naar Nederland begon en de geplande aankomst was op zaterdag 14 december rond 14.00 uur. Een lange en vermoeiende reis voor onze chauffeurs, maar zeker ook voor de honden. Thuis zaten de adoptanten en pleeggezinnen voor deze honden al ruim een week met spanning te wachten op de aankomst, want in een whatsapp groep hebben we hen van dag tot dag alle belevenissen en alle ontmoetingen in de shelters met de honden laten meebeleven.

De aankomst op 14 december, wat een spannende dag voor iedereen. ‘S middags rond half 3 was het dan eindelijk zo ver. Vertraagd door wind en regen kwam de bus aan in Ter Aar. Na een laatste warm welkom, zat de intensieve reis van Richard en Matthieu er op. En 9 galgo’s werden met liefde en verlangen ontvangen door hun nieuwe baasjes. Leest u hier het hele verhaal van de aankomst.

Hebt u onze dagelijkse verslagen gemist en wilt u ze graag alsnog of nog een keer lezen? Dat kan. Reisverslag dag 1, dag 2 deel 1, dag 2 deel 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7.

Column Bernarda 5, zoek de verschillen

Bernarda was op 15 november 2019 al acht maanden bij ons. Iedere dag geniet ik van haar.

Van haar gezichtsuitdrukkingen; stralend, misprijzend, fronsend, blij, afwachtend, olijk, ongelovig (dit vooral vroeg in de ochtend of bij naar buiten moeten in de regen), verwachtingsvol, gelukkig enz. Haar hele lijfje toont ook hoe zij zich voelt.

In haar enthousiasme heeft ze me al weleens een tand door de lip ‘ge-kop-stoot’ om daarna voor me uit te dansen, draaiend met haar achterwerk én ineens pal voor me stil te staan, waardoor mijn knieschijf er nog net niet naast lag………….

Een hele galgo familie gered op 23 oktober 2019

Helemaal alleen, dat is maar niks. Dus vonden een lieve zwervende galgo en galga elkaar. Samen kregen ze een nestje van 10 pups, waarvan er enkele zijn overleden. Ze leefden in een verlaten tuin waar ze nog redelijk beschut waren tegen het gure weer dat in aantocht is.

Gelukkig kregen we woensdagochtend 23 oktober jl een telefoontje van een tuinman die hen toevallig had gezien en we zijn er meteen naartoe gegaan. Gelukkig konden we beide ouders en de zes overgebleven pups redden…………..

Galgo’s en podenco’s verlangend naar een mooie oude dag…

Galgo’s of podenco’s die jarenlang hard gewerkt hebben voor een liefdeloos jachtbestaan verdienen een mooie oude dag, in een liefdevol en veilig gezin, misschien nog wel meer dan andere honden. Zoekt u mee naar fijne pensioen-manden voor deze lieve zes-plussers?

We vragen uw bijzondere aandacht voor Chispa, een lieve oudere dame van al 12 lentes jong. Ze verdient het toch zo om nog een paar jaar echte liefde te mogen leren kennen en te mogen ervaren wat het betekent deel uit te maken van een familie. Kijkt u alstublieft even naar haar of een van haar collega senioren…………..