Lieve vrienden van onze stichting.

Zoals altijd willen we u graag onder de aandacht brengen dat u de Greytnews ontvangt omdat u zich (lang geleden) hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Mocht u dit niet meer op prijs stellen, dan kunt u zich via de knop onderaan in deze nieuwsbrief hiervoor afmelden.

Ook dit keer is het een extra uitgebreide Greytnews, want er is veel gebeurd. Ook op maatschappelijk gebied in Nederland én in de andere europese landen.

De gebruikelijke extra grote toestroom van honden die op straat worden gedumpt of naar de perrera worden gebracht is weer achter de rug. We hebben dat als stichting ook heel goed gemerkt. De honden die bij ons werden aangeboden om op de website ter adoptie op te nemen was haast niet bij te houden voor het webteam. Stelt u zich hierbij voor dat zij om alles te controleren en na te lezen, er een goed en eerlijk verhaal van te maken, foto’s en eventuele filmpjes plaatsen enz. enz. ongeveer 2 uur nodig hebben pér hond.. En zoals u weet staat er op onze website veel meer dan alleen de honden die ter adoptie worden aangeboden. Chapeau voor deze keiharde werkers die het toch hebben klaar gespeeld!

De ontwikkelingen in Europa, met name de pandemie die Corona virus heet, gaat helaas ook niet aan ons voorbij. Heel Nederland en alle landen om ons heen worden er door geraakt. Wij hebben op 16 maart op onze website bekend gemaakt dat we de RIVM richtlijnen zullen volgen en dus o.a. gedurende de tijd dat deze van kracht zijn geen huisbezoeken zullen inplannen. De grootste gevolgen hiervan en de grootste tragedies spelen zich af in Spanje. Het is een eenvoudige rekensom. De shelters zitten vol en veel honden zijn al geadopteerd, maar kunnen nu niet reizen. Dat betekent dat er geen ruimte is om nieuwe honden die op straat zwerven of in de perrera zitten te redden. Ook bestaat het gevaar dat er een grote geldnood gaat ontstaan. De shelters krijgen namelijk een vergoeding voor elke hond die reist. Dat geld moeten ze nu missen en dit zou er toe kunnen leiden dat over een poosje wellicht het geld op is. Het risico wordt dan erg groot dat de shelters niet meer in staat zijn de honden een goede verzorging te bieden en voldoende eten te geven. Natuurlijk zullen wij alles in het werk stellen om hen daar in bij te staan. Verder in deze nieuwsbrief vindt u meer informatie en een Ideal link voor een donatie .

Natuurlijk zijn er de voorbije maanden weer een flink aantal nieuwe honden op onze website gekomen, gelukkig is een aantal daar van inmiddels al geadopteerd en deels al in Nederland of België. Het valt ons op dat mensen vaak een hond kiezen uit de nieuwkomers update die wekelijks op onze website worden geplaatst. Soms is dat goed, maar soms gaat het ons ook aan het hart. Er staan namelijk nog zo veel andere lieve galgo’s en podenco’s op onze website. Zij krijgen daardoor misschien niet helemaal de aandacht die ze verdienen. We zoeken om die reden naar mogelijkheden ook hen vaker in het zonnetje te zetten.

U hebt al eerder van ons gehoord dat onze website opnieuw wordt gebouwd. Het kostte zelfs al veel tijd om de juiste keuze te maken voor het thema dat we gaan gebruiken. Daar is goed naar gekeken want we willen natuurlijk zoveel mogelijk flexibiliteit en alles moet zo snel en gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. U leest er meer over in een van de artikelen in deze Greytnews.

Bij een van onze shelters zat zoals we u in de vorige Greytnews lieten weten een héél bijzonder hondje, Angelito. Zijn pleegmoeder heeft besloten dat dit schatje bij haar mag blijven voor altijd.

Natuurlijk zal onze betrokkenheid, onze inzet, onze passie in 2020 zoals u van ons gewend bent er ook dit jaar weer toe leiden dat we door gaan in onze strijd tegen de omstandigheden waarin de Galgo’s en Podenco’s gedwongen moeten leven in Spanje, we gaan door met het bieden van een nieuw thuis en dus nieuwe toekomst aan zoveel mogelijk van hen en we gaan ons er voor inzetten in 2020 om meer gastgezinnen (pleegouders) te vinden voor deze lieverds zodat er meer honden die het nodig hebben sneller kunnen worden geholpen.

Zoals u weet was het plan in 2020 vaker naar Spanje te gaan rijden met onze eigen bus. De eerste vertrok in de nacht van 12-13 maart was gepland voor terugkeer naar Nederland op 21 maart, vol met geadopteerde honden. We hebben deze helaas moeten afbreken en onze mannen zijn onverrichterzake weer in Nederland aan gekomen op 14 maart. Helaas zal het door de mogelijkheden vrijwilligers in te zetten en natuurlijk ook door alle restricties rond het Corona virus waarschijnlijk zo zijn dat deze eenvoudig komt te vervallen. De volgende busreis begint einde mei. We hopen er op dat dan alles achter de rug is.

Dank voor uw betrokkenheid en uw steun in gedachten/financieel/als sympathisant/als vrijwilliger/als adoptant.

Esther Versluijs en teams

Voorzitter Greyhounds Rescue Holland

Column Bernarda 8, 16 maart 2020

Vandaag is het 1 jaar en 1 dag geleden dat we met Bernarda en Kyra landden op Schiphol, na een paar heerlijke en leerzame dagen in Spanje.

Hoe anders is het nu. Spanje zit op slot. De wereld staat op zijn kop.

En ondanks alle ellende voor iedereen overal ter wereld pieker ik het meest over de honden die al geadopteerd zijn, maar verplicht in Spanje moeten blijven. Geen vluchten meer, geen vakanties meer, geen mogelijkheden meer. Leest u hier verder.

De realiteit van het leven van Scarlett

Lieve en aandoenlijke Scarlett werd op 4 feb 2020 gevonden. We weten het nog niet zeker maar we schatten dat ze ongeveer 3-4 jaar is. Nagenoeg alle galgo’s die we redden hebben een heel naar verleden, maar dat van Scarlett is wel heel erg. Ze was zo enorm verzwakt en vermagerd dat ze niet meer kon lopen. Deels werd dit ook veroorzaakt door een grote open wond in een van haar poten. Momenteel verblijft ze in een kliniek, ze is er zo erg aan toe dat we alles hebben opgeschoven voor de behandeling die ze nu in het begin het hardste nodig heeft. Leest u hier meer over haar…

Een brief van Joey over zijn grote vriend Max

Hallo lieve mensen,

Ik ben Joey, en ik heb een Galgo. Hij slaapt als we thuis zijn best veel en dat is heel erg schattig! Ook kan hij enorm hard rennen.

Ik heb mijn Galgo al 7,5 jaar en ik heb zoveel leuke dingen en leuke tijden met hem beleefd. Max (mijn Galgo) is altijd zo blij als we aan het wandelen zijn en als hij dan andere honden ziet. Hij doet dan heel leuk tegen hen, want andere honden tegen komen dat betekent SPEELTIJD!!! Natuurlijk schreef Joey meer!…

Al meer dan een jaar wachten zij op u!

Wanneer een galgo of podenco meer dan een half jaar op onze website staat, vol smart wachtend op adoptie, dan krijgt hij of zij het label “hond die al langer op de site staat”. Dit is een verdrietig moment. Niet alleen omdat de hond dan al meer dan een half jaar wacht op een beter leven, maar ook omdat de kans dat deze hond nog geadopteerd wordt steeds kleiner wordt… Een half jaar wordt een jaar, één jaar worden er twee… Daar weten deze lieverds alles van: zij wachten al meer dan een jaar op adoptie, op de liefde en geborgenheid van een eigen thuis. Graag stellen we ze aan u voor. Leest u hier over hen.

Crisje kijkt dl1 – Mindfullness

In september 2018 is Carisma, wij noemen haar Crisje bij ons komen wonen. Zij heeft in opvang gezeten bij Inge Hoogers en was daar al een ideale huishond geworden.

Sinds begin 2020 heeft Crisje er nóg een rol bij gekregen; die van co-coach. Ik werk als schoolmaatschappelijk werker op een school voor anderstaligen. Hier komen veel jonge vluchtelingen Nederlands leren. Dit is vaak voor hen de eerste kennismaking met het Nederlandse onderwijssysteem. Leest u hier meer over haar avonturen en ervaringen.

Maatregelen en gevolgen van het Corona virus

Dit bericht hebben we op 16 maart 2020 op onze website geplaatst.

Beste adoptanten, sympathisanten, donateurs en vrijwilligers. Greyhounds Rescue Holland heeft besloten de richtlijnen van het RIVM die gisteren, 15 maart jl, zijn aangekondigd te volgen. De overige tekst van het bericht kunt u hier lezen.

Maar wat betekent het nu in de praktijk voor de shelters en alle Spaanse windhonden zult u zich misschien afvragen.

  • Het betekent al vanaf de eerste dag dat geen nieuwe honden kunnen worden gered van de straat of uit de perrera;
  • Ook zal er helaas vaak “nee” moeten worden gezegd, zelfs als een galguero zijn hond of honden wil komen brengen;
  • De shelters hebben geen inkomen meer van de geadopteerde honden, want zij mogen nu immers niet reizen. Wij geven hen namelijk voor elke geadopteerde hond een shelterfee om hen in hun zware werk te steunen;
  • De enige oplossing om toch nog een aantal honden te kunnen redden zou zijn dat de honden kunnen worden opgenomen in een doghotel, maar helaas hebben de shelters daar het geld niet voor. Ook al is het weinig in vergelijk met de kosten in Nederland en België. De kosten van het doghotel bedragen in Spanje gemiddeld ongeveer € 100,- per hond per maand en dat kunnen zij onmogelijk opbrengen. Dat zou ten koste gaan van de honden die al in de shelter zijn;
  • Op de wat langere termijn dreigt het gevaar dat “de pot” helemaal leeg is. Dat zou er toe kunnen leiden dat honden niet meer geopereerd kunnen worden, dat er te weinig geld is voor goed voer, dat er te weinig geld is voor een sterilisatie of castratie enzovoorts.

Natuurlijk zullen wij alles in het werk stellen om de shelters op alle mogelijke manieren te steunen, maar ook voor ons zijn de financiën verre van ruim. Om die reden doen wij een dringende oproep aan iedereen om te helpen door middel van een donatie. Elke euro helpt. Het hoeft niet veel te zijn. Vergeet u niet dat 1000 mensen die elk één euro storten al tot de mooie som van € 1.000,- leidt.

Als u wilt en kunt meehelpen om deze prachtige honden veilig en gezond te houden en de shelters in staat te stellen de honden goed te blijven verzorgen en misschien zelfs nog enkele honden kunnen redden door hen op te laten nemen in een doghotel, stort u dan alstublieft uw bijdrage op rekeningnummer NL94 INGB 0683 8660 79 (ING-Bank) t.n.v. stichting Greyhounds Rescue Holland, o.v.v. “donatie noodfonds” óf maakt u gebruik van onze Ideal betaallink. U vindt deze in de inleiding van onze voorzitter.

Heel veel dank namens alle honden in Spanje!

Transport maart 2020 – een verhaal van bloed, zweet en tranen

Vrijdag de 13e. De dag van het bus transport van maart 2020. Doel: 9 geredde windhonden ophalen – 8 geadopteerd en 1 voor in de pleeg, en tegelijkertijd de broodnodige hulpgoederen naar de shelters brengen. Een onderneming die zorgvuldig wordt voorbereid. Een reis waar bloed, zweet en tranen in zijn gaan zitten. Spanje is gehaald, maar de honden helaas niet. Lees hier het verhaal van onze dappere strijders Jan en Maurits.

Column Bernarda 8, 16 maart 2020

Vandaag is het 1 jaar en 1 dag geleden dat we met Bernarda en Kyra landden op Schiphol, na een paar heerlijke en leerzame dagen in Spanje.

Hoe anders is het nu. Spanje zit op slot. De wereld staat op zijn kop.

En ondanks alle ellende voor iedereen overal ter wereld pieker ik het meest over de honden die al geadopteerd zijn, maar verplicht in Spanje moeten blijven. Geen vluchten meer, geen vakanties meer, geen mogelijkheden meer……….

Een nieuwe website!!

We hebben het u al eerder verteld. We gaan de website vernieuwen. Ook wij gaan graag met de tijd mee en daarom wordt de website helemaal vernieuwd! We willen de website nog overzichtelijker voor u maken, hoe gaan wij dit doen?

De website wordt mobielvriendelijk gemaakt, krijgt een nieuw uiterlijk en het werken achter de schermen wordt makkelijker gemaakt. Met deze website is het ook voor u makkelijker, om ons via meerdere media te volgen.

Een duidelijke kalender zal toegevoegd worden, zodat u gelijk kunt zien wanneer wat gebeurt binnen en buiten de stichting. Is de afbeelding te klein, dan kunt u hem straks gewoon vergroten, hierdoor kunt u de mooie galgo’s en podenco’s nog beter bekijken. Wij hopen door met de tijd mee te gaan, in de sociale media een nog groter bereik te kunnen krijgen, zodat we veel meer honden een tweede kans kunnen geven op een fijn gezin via onze stichting. En zo zullen er nog meer dingen worden verbeterd. Bent u al nieuwsgierig geworden? De oude site blijft voorlopig online, terwijl wij achter de schermen met de nieuwe site aan het werk gaan.

Via Greytnews zullen wij u op de hoogte houden over de lancering van onze nieuwe website 2020!

Herkent u het nog van onze vorige Greytnews?

Graag willen we u nogmaals onze flyer voor pleeggezinnen onder de aandacht brengen. Bent u er misschien in geïnteresseerd of kent u mensen die hier voor geknipt zijn? Laat het ons weten!