Lieve vrienden van onze stichting.

Zoals altijd willen we u graag onder de aandacht brengen dat u de Greytnews ontvangt omdat u zich (lang geleden) hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Mocht u dit niet meer op prijs stellen, dan kunt u zich via de knop onderaan in deze nieuwsbrief hiervoor afmelden.

Dit keer een bijzondere Greytnews, want jawel…met trots kunnen we u laten weten dat we er als eerste rescue organisatie in Nederland in geslaagd zijn een groot transport te laten rijden. U leest daar later in deze Greytnews meer over. We hoeven u niet te zeggen dat de pandemie Covid19 nog lang niet voorbij is, maar gelukkig is het op dit ogenblik in Nederland en België al iets teruggelopen en zijn de maatregelen een beetje versoepeld. Laten we vooral hopen dat iedereen zich goed aan de regels en social distance blijft houden zodat we niet opnieuw een enorme opleving krijgen waardoor de maatregelen weer strenger moeten worden gemaakt.

Zoals altijd blijft het belangrijk dat we de shelters en daardoor de honden zoveel mogelijk steunen en om die reden willen we u hier nogmaals oproepen om als het kan een bijdrage te storten. Ook al is het inmiddels mogelijk om op aangepaste wijze honden naar hun gezinnen te brengen, de nood in Spanje is nog steeds enorm hoog.

Onze betrokkenheid, onze inzet, onze passie zal er in 2020 – zoals u van ons gewend bent – ook dit jaar weer toe leiden dat we door gaan in onze strijd tegen de omstandigheden waarin de Galgo’s en Podenco’s gedwongen moeten leven in Spanje. We gaan door met het bieden van een nieuw thuis en dus nieuwe toekomst aan zoveel mogelijk van hen en we gaan ons er voor inzetten in 2020 om meer gastgezinnen (pleegouders) te vinden voor deze lieverds zodat er meer honden die het nodig hebben sneller kunnen worden geholpen. Mocht u denken…….misschien ben ik hier wel geschikt voor, leest u er dan alstublieft over op de pagina “word pleegouder” en vult u dan de aanvraag daartoe in als het u iets lijkt. Ons pleegteam neemt met alle plezier contact met u op en zal u alles er over vertellen. Het is zó hard nodig om pleeggezinnen te hebben voor de opvang van honden die om verschillende redenen niet in Spanje kunnen blijven.

Zoals u weet was het plan in 2020 vaker naar Spanje te gaan rijden met onze eigen bus. De eerste rit in maart moesten we door de Covid19 maatregelen afbreken, maar 16 mei hadden we dus ons eerste grote transport weer. Er staan er inmiddels enkele nieuwe gepland waarvan er eentje aan zal komen in Nederland op 6 juni, de volgende op 4 juli en we zijn ook al weer bezig om er een te plannen einde augustus 2020.

Reserveringen van honden neemt gelukkig weer fors toe! Wat nog wel lastig is, dat zijn de huisbezoeken. Dit vergt door de RIVM richtlijnen veel aandacht en waar mogelijk proberen we via video een huisbezoek te doen. Maar helaas kan dit niet in alle gevallen.

Eerder vertelden we u dat we zouden gaan kijken om bij versoepeling van de regelgeving de geadopteerde honden versneld naar Nederland te halen. We hebben een sterk vermoeden dat het in elk geval in 2020 erg lastig zal blijven om honden te laten vliegen met een vluchtbegeleider en dat is de reden dat we kijken naar zoveel mogelijk bustransporten. Wél is het helaas zo dat deze veel duurder zijn, waardoor we helaas minder schenkingen kunnen doen aan de shelters. Ook daarvoor willen wij u dus vragen om te overwegen een donatie te doen.

Dank voor uw betrokkenheid en uw steun in gedachten/financieel/als sympathisant/als vrijwilliger/als adoptant.

Esther Versluijs en teams

Voorzitter Greyhounds Rescue Holland


#Resistiré 2020 Spanish Greyhound shelters are in need of our help

Transport mei 2020: een gelukkig einde

Bijna twee maanden nadat de laatste poging om geadopteerde honden uit Spanje te halen voortijdig strandde, werd op 15 en 16 mei 2020 een nieuwe poging ondernomen. 33 geredde honden zouden worden opgehaald, om te beginnen aan hun nieuwe levens in België en Nederland. De adoptanten wachtten vol spanning af, en deze keer deden wij dat ook…

Een transport regelen vergt normaal gesproken al veel tijd en coördinatie van de vrijwilligers, zowel hier als in Spanje. Maar in corona tijd was er nog veel meer wat geregeld, bedacht en opgelost moest worden. Iedereen was echter op en top gemotiveerd om dit transport wel tot een goed einde te brengen, en wekenlang werd er gewerkt aan de uitwerking van een covid-19 geschikt plan. Geen grote manege bak waarin de honden net na aankomst heerlijk kunnen rennen en spelen en ontladen van de lange, spannende reis, terwijl hun nieuwe baasje gezellig met elkaar staan te kletsen. In plaats daarvan een ophaalschema en baasjes die vol spanning in de auto wachten met een foto en de naam van hun hond op het dashboard.

Het transport begon op vrijdag 15 mei………

Tiësto zoekt naar een speelkameraadje of Agility-partner

Bent u op zoek naar een hond die meer doet dan lekker op een kussen liggen en zo af en toe eens heel hard rennen? Wilt u meer dan alleen een knuffelmaatje of wandelgezelschap? Maar zoekt u naar een trouwe viervoeter waarmee u samen een team kunt vormen? Heeft u altijd al Agility willen doen samen met uw maatje? Dan heeft u mij gevonden!

Mijn naam is Tiësto en………………..

Column Bernarda 9 – Blote Ben

Toen wij onze eerste galgo kregen in 2005, was onze zoon een jaar of 8. De kinderen uitgebreid gewaarschuwd om het hek goed te sluiten, want je weet maar nooit. Natuurlijk was Zar altijd onder toezicht buiten. Speels en snel, pas 2 jaar jong.

Toen na een periode van gewenning de beste vriend van zoon op bezoek kwam, zag ik vanuit mijn ooghoek dat de grendel van de poort niet goed naar beneden zat. Kiertje!

De vrienden ontmoetten elkaar buiten in de tuin, met Zar in hun kielzog. Die laatste zag de kier………

11 Galgo’s gered uit de hel

Soms schieten woorden te kort. En soms zijn er gewoon geen woorden. Geen woorden die de wreedheid van mensen naar hun eigen honden kan verklaren. Geen woorden om te beschrijven wat het werk van een vrijwilliger van een shelter in Spanje met een mens doet. Om te beschrijven wat het met je doet om 11 galgo’s te redden uit de krochten van de hel. Blijdschap voor het redden van deze levens, legt het soms af tegen het intense verdriet van de wetenschap dat er elders in Spanje nog meer honden op een dergelijke manier behandeld worden……

Leest u hier verder waarom Greyhounds Rescue Holland zich niet alleen inzet om Spaanse windhonden op te vangen, maar waarom we ook proberen bewustwording te creëren en verandering teweeg te brengen op politiek niveau.