Lieve vrienden van onze stichting.

Het is erg lang geleden dat u de Greytnews van ons hebt gekregen, veel te lang, dat vinden wij zelf ook. Er zijn heel wat redenen voor te geven waarom dit lange tijd niet kon waaronder een website en een mailsysteem dat hard aan verbetering toe was, onder andere als gevolg van de op 1 mei 2018 nieuw in werking getreden wet op de privacy, de AVG.

Als eerste willen we u graag onder de aandacht brengen dat u de Greytnews ontvangt omdat u zich lang geleden hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Mocht u dit niet meer op prijs stellen, dan kunt u zich via de knop onderaan in deze nieuwsbrief hiervoor afmelden.

Voor ons is het een mijlpaal die we nu bereikt hebben en vanaf nu mag u rekenen op een nieuwsbrief die minimaal een keer per 2 maanden in uw mailbox verschijnt. In deze eerste Greytnews sinds lange tijd en tevens eerste Greytnews in het nieuwe jaar willen we u in vogelvlucht meenemen langs de meest in het oog springende zaken van de voorbije twee jaar.

  • Vrijwilligers komen en gaan soms weer. De voorbije jaren hebben we veel wisseling gehad. Zo hebben we een nieuw adoptieteam, een nieuw webteam, er zijn enkele bestuurswijzigingen geweest en we hebben natuurlijk ook een aantal nieuwe nazorgers. Verder meer pleeggezinnen, huisbezoekers en vluchtafhalers. U kunt de meesten van hen vinden bij de teams;
  • Een van de shelters waar we mee samenwerken had grote nood omdat de gebouwen op instorten stonden, we hebben diverse acties gehouden om hen te kunnen ondersteunen bij de broodnodige nieuwbouw;
  • We hebben geprobeerd om een aantal van onze vrijwilligers aan te sporen zelf een kijkje te gaan nemen in de shelters, om hen daardoor een groter begrip te geven van de nood en het heldhaftige werk wat de vrijwilligers daar doen. Gelukkig kunnen we zeggen dat we daar in zijn geslaagd. Natuurlijk is zeker niet iedereen gegaan, maar wél veel meer dan de jaren er voor. Natuurlijk hopen we dat die trend zich voort gaat zetten;
  • Als vanouds hebben we ook de voorbije jaren enkele busritten gehad vol met hulpmiddelen voor de shelters op de heenweg en vol met geadopteerde honden op de terugweg;
  • Helaas waren er ook diverse honden die naar de regenboogbrug zijn gegaan en we hebben hen dankzij de bijdragen van hun erg verdrietige adoptanten een prachtig eerbetoon op onze site kunnen geven;
  • We hebben ons de voorbije periode vooral sterk toegelegd om juist de meest hulpbehoevende honden, zoals de ouderen, gehandicapte honden, een blinde hond en nog veel meer te helpen.

Ook dit nieuwe jaar zijn we van plan met voortvarendheid en veel enthousiasme ons in te blijven zetten en vooral u allen, onze adoptanten, sympathisanten en donateurs, goed te informeren over alles wat we doen en natuurlijk ook heel graag over onze successen.

Dank voor uw betrokkenheid, uw steun in gedachten/financieel/als sympathisant/als vrijwilliger/als adoptant.

Graag nemen we u mee in enkele uitzonderlijke, bijzondere gebeurtenissen, lieve en ontroerende verhalen. Veel leesplezier gewenst.

Esther Versluijs, voorzitter GRH en teams

 

Een hele tijd geleden hoorden we van een van de shelters waar we mee samenwerken, dat er een lieve nog jonge podenca bij hen was gekomen, Rubia, die een lading hagel in haar gezichtje had gekregen. Gevolg: blind voor de rest van haar leven. Het kleine meisje was in shock, bang, radeloos en had vreselijke pijnen.

Leest u hier verder.

 

Lieve, kleine puppy Mausi bleef alleen over. Alle broers en zusjes zijn al geadopteerd.

 

Alleen hij niet en dat terwijl hij net zo aanhankelijk, lief en speels is dan de rest van zijn familie. Hij heeft alleen één ding, wat de anderen niet hebben. Hij is helaas helemaal doof. We weten niet of dit een complicatie is ontstaan door zijn moeilijke start óf dat hij zo is geboren. Zijn verhaal kent een happy end, want ondank zijn “handicap” is hij inmiddels geadopteerd.

Leest u hier verder over hem.

 

Al een aantal maanden geleden kregen we te horen dat de Katholieke Scholengemeenschap Etten Leur (KSE) van plan was een project voor verschillende doelen op te zetten. Het was spannend, want een van de goede doelen was Greyhounds Rescue Holland.

 

Een aantal weken geleden was het feest voor ons. We hadden gehoord dat wij een van de gekozen goede doelen waren. De grote dag waarop een heuse actie werd gehouden was vrijdag 21 december 2018.

Op vrijdag 21 december hebben de brugklassers van de KSE zich ingezet voor 3 verschillende doelen. De leerlingen maakten kerstkaarten voor de verzorgingstehuizen in Etten-Leur en zamelden geld in voor twee goede doelen.

Leest u hier verder over deze actie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk waren er nog veel meer bijzonderheden. Leest u hieronder nog enkelen:
Greytnews Artikels