Lieve vrienden van onze stichting.

Zoals altijd willen we u ook dit keer graag onder de aandacht brengen dat u de Greytnews ontvangt omdat u zich lang geleden hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Mocht u dit niet meer op prijs stellen, dan kunt u zich via de knop onderaan in deze nieuwsbrief hiervoor afmelden.

Er is weer genoeg gebeurd. Ook dit keer kregen een aantal leuke berichten met verhaaltjes van adoptanten, het transport naar Spanje met hulpgoederen is al weer achter de rug, er zijn de voorbije maand weer een flink aantal nieuwe honden op onze website gekomen. Gelukkig merken we steeds vaker dat adoptanten zich realiseren hoe verschrikkelijk belangrijk het is voor de shelters in Spanje om berichten en foto’s van “hun lievelingen” te krijgen. Helaas kregen we ook in memoriam berichten, ook dat hoort – hoe verdrietig ook elke keer weer – bij het leven. enz.

  • Er wordt weer gewandeld op 19 mei 2019;
  • de bus is weer naar Spanje geweest! volgens de planning vertrokken twee kanjers met een volle bus met hulpgoederen naar Spanje in de nacht van 9 op 10 april a.s. en ze kwamen aan in Ter Aar op 16 april met een bus vol met geadopteerde honden;
  • Ten behoeve van de busrit hebben we € 489,- aan donaties mogen ontvangen en natuurlijk ook heel veel giften in natura;
  • We kregen het bericht van een van de shelters waar we mee samenwerken dat zij in vier maanden tijd 70 honden uit de perrera hebben gered;
  • Er werd door een van onze vrijwilligers een spontane actie opgezet via Facebook voor een bijzondere hond;
  • De nieuwe webshop moet nog heel even op zich laten wachten, de hele afhandeling en programmering hiervan neemt wat meer tijd in beslag dan we oorspronkelijk hadden gedacht.

Dank voor uw betrokkenheid, uw steun in gedachten/financieel/als sympathisant/als vrijwilliger/als adoptant.

Graag nemen we u mee in enkele uitzonderlijke, bijzondere gebeurtenissen, lieve en ontroerende verhalen. Veel leesplezier gewenst.

Esther Versluijs, voorzitter GRH en teams

 

In memoriam, Diva (v/h Bandera)

Na het zien van haar foto op de site van GRH wisten we deze komt bij ons. Nadat  alles geregeld was, stonden we op 22 juli 2009 te wachten haar aankomst op Schiphol.

Deze dag zullen we niet meer vergeten en Schiphol ook niet. Na de overdracht vol goede moed naar de auto, daar kwamen […]

Leest u hier verder

 

Soms doet iemand iets voor een heel ander hondenras

Lieve ongelofelijk zachtaardige Zeus. Doodziek werd hij door een van onze shelters een paar weken geleden gevonden………gewoon op straat, in een hoekje. Liggend in zijn eigen vuil, rillend van de kou, zwak, bijna verhongerd, uitgedroogd. Het vermoeden is dat hij ooit bij een gezin heeft gewoond dat hem op straat heeft gezet toen hij ziek werd, omdat ze de kosten van een dierenarts niet konden of wilden betalen.

Maar het geluk lachte hem toe toen een van onze shelters hem bij toeval zag liggen en zich over hem ontfermde.

Leest u hier verder over dit aandoenlijke verhaal.

 

An interview with PACMA (helaas alleen beschikbaar in het engels)

Recently the spanish PACMA organisation had an interview with us in which they could explain who they are, why they fight for the Spanish Galgo’s, Greyhounds and Podencos and of course why they fight against animal abuse in general.

Leest u hier het hele interview

Nazorg, waarom is het er en wat doet een nazorger?

Als u een hond adopteert bij Greyhounds Rescue Holland krijgt u daar een nazorger bij cadeau. En u komt er nóóit meer vanaf, haha. Jawel hoor, dit is een grapje. Maar regelmatig ontstaat er zo’n leuk contact in de zes maanden die we samen delen, dat er toch appjes en foto’s over en weer blijven gaan als de nazorg voorbij is of wordt er bijvoorbeeld afgesproken om elkaar (weer) te ontmoeten bij een wandeling.

De nazorg is bedoeld als steuntje in de rug. Alles is nieuw voor de hond, maar vaak ook voor de adoptant, zelfs als zij al bekend zijn met windhonden. Iedere (wind)hond is immers weer anders en ze hebben stuk voor stuk hun eigen karakter, zo mooi om mee te maken! Soms gaat het samenwonen als vanzelf en soms zijn wat tips handig. Er is veel ervaring binnen ons team, zodat we goed kunnen ondersteunen. In ieder geval spreken we met de adoptant af wat de handigste manier is om contact te houden en hoe intensief dit gewenst is gedurende die zes maanden. Mail, app, telefoon, alles kan.

Voor de vrijwilligers in Spanje is het een enorme beloning om foto’s en/of filmpjes van de door hen geredde honden te ontvangen. Ook al gaat alles goed en is er niet zo’n behoefte aan contact met de nazorg, zou het zo fijn zijn dat er dan toch in ieder geval wat foto’s en filmpjes worden doorgestuurd of geappt.

Soms is het contact heel intensief, gewoon omdat het gezellig is om veel over alle ontwikkelingen die de hond(en) doormaken te vertellen. Soms omdat er veel vragen zijn. Ook dat is helemaal prima! Beter niet zelf blijven tobben en piekeren als er twijfels zijn over gedrag of iets als ontlasting (is die kleur normaal, de stevigheid goed, klopt het wel dat hij/zij zo vaak moet), gewoon de telefoon pakken en bellen. Komt het niet uit (i.v.m. ons werk bijvoorbeeld), dan bellen we zo snel mogelijk terug.

De geadopteerde hond is in Spanje zo duidelijk mogelijk omschreven, waar kan hij/zij wel mee, wat is eng, wat is leuk, voorzichtig of een blij ei, graag bij een andere hond, niet met katten of juist wel. En toch kan het hier in Nederland ineens anders zijn. Plots wonen ze in een huis, mogen ze hun plas niet meer laten lopen, terwijl dat in Spanje in hun kennel gewoon kon, en wat is dat voor een bontje op vier poten, en waarom rent dat net voor hun neus heel hard weg en mogen ze daar niet achteraan racen?!

Niet schrikken als het even niet gaat als op voorhand gedacht. ALLES is nieuw. Van shelter naar huis, van pleeggezin naar adoptiefamilie. Het is en blijft wonderbaarlijk dat deze honden naar Nederland komen, na een meestal niet zo’n leuk leven, en toch bereid zijn zich open te stellen en ons mensen opnieuw het voordeel van de twijfel te geven. Om weer hun vertrouwen te schenken. Ontroerend, keer op keer.

Inge

In 2006 geen galgo’s, in 2019 al sinds vele jaren besmet met galgitus

In 2006 liepen we met ons oude hondje Kriti op de Soestduinen, toen wij verrast werden door een zandwolk. Twee windhonden raasden over de zandvlaktes, we waren op slag verliefd. Wat een schoonheid, gratie en elegantie op vier poten. Een sticker van de stichting op de auto van de windhonden eigenaren heeft ons leven veranderd.

Onze eerste Galga Faidra, inmiddels overleden op 14 jarige leeftijd, was al gauw een nieuw lid van ons gezin. We waren gewaarschuwd het houden van Galgo’s is een verslaving, gekscherend wordt het vaak het galgovirus oftewel galgitus genoemd.

Leest u hier hoe het verder ging in dit gezin.

 

 

Carla Ponsini, hoe is het begonnen en hoe is het nu? We vroegen het haar.

Na flink wat omzwervingen en ook een fors aantal jaren in Nederland te hebben gewoond verhuisde ik in 2010 naar Spanje. Ik had toen drie honden en een er van was een uit Spanje geadopteerde hond. Ik noemde ze altijd mijn drie musketiers, maar ze zijn er helaas niet meer.

Leest u hier verder hoe het haar verging tot op de dag van vandaag.

 

De busreis naar Spanje van 10 tot 16 april 2019

In de nacht van 9-10 april zijn onze twee kanjers, Jan en Marijke, vertrokken aan de dankbare maar zware taak om in totaal 5000 kilometer heen en terug naar Zuid Spanje te rijden. Onderweg bij verschillende shelters goederen te gaan brengen en aan het einde, als de bus leeg is, die opnieuw vol te laden. Dit keer met de kostbare lading van wel 8 geadopteerde honden die het geluk hebben naar een fijn thuis te reizen waar ze voor altijd mogen blijven.

Leest u hier alles over de busreis, dag 1, 2, 3, 4-5, 6 en de aankomst in Ter Aar.

 

Voorjaarswandeling 19 mei 2019

Het mooie weer komt er aan, wij houden van de zon en onze Spaanse honden ook. De volgende wandeling wordt daarom gehouden op zondag 19 mei a.s.! Wij hopen u en uw honden ook te zien. Een heerlijk moment om met elkaar bij te praten en bij te snuffelen. …..en natuurlijk is deze wandeling zoals […]

Leest u hier verder over de wandeling.