Op zaterdag 6 juni kwam het eerste GRH transport na het begin van de covid-19 crisis aan in Nederland. Een buslading vol geredde galgo’s werd liefdevol ontvangen door hun nieuwe families. Maar in de Spaanse shelters wachten nog veel meer galgo’s en podenco’s op hun liefdevolle thuis, en voor veel van hen kijken hun nieuwe baasjes hier al reikhalzend uit naar de dag dat ze hen in hun armen mogen sluiten. We werken met ons allen hard om alle geadopteerde honden op te halen, maar dat kost veel geld. We kunnen uw steun hierbij erg goed gebruiken. Helpt u mee?

Doneren kan gemakkelijk en snel via deze link; het te doneren bedrag en de bank kunt u zelf aanpassen. Wilt u graag meer informatie over waarom we uw hulp zo hard nodig hebben, leest u dan hieronder verder.

Sinds het begin van de Covid-19 crisis, zijn de shelters overvol geraakt met galgo’s en podenco’s die op grote schaal gedumpt werden, terwijl geadopteerde honden niet naar hun nieuwe families konden doorstromen. Daarover kunt u hier meer lezen. Nu transport weer mogelijk is, werken we hard om zo veel mogelijk geadopteerde honden op te halen. Het vliegverkeer is op papier weer mogelijk, maar het zal nog lang duren voordat er weer echt met regelmaat honden gevlogen zullen worden. Op het moment zijn we dus aangewezen op veel duurdere wegtransporten.

Een wegtransport dat we zelf organiseren en waarmee we zo’n 10 honden in één keer kunnen ophalen, kost ruim €1.000. Dit zijn alleen de kosten voor de brandstof en bijvoorbeeld tolwegen. Alleen deze maand al, hebben we 3 van zulke transporten geregeld: er was een aankomst op 6 juni, er is een transport gepland dat in de nacht van 26/27 juni vertrekt en momenteel is er een noodtransport onderweg. Daarnaast hebben we in mei ook een – nog duurder – commercieel transport georganiseerd, waarmee 33 geadopteerde honden zijn opgehaald. De kosten lopen dus inmiddels behoorlijk op en het einde is nog lang niet in zicht: voor elke hond die we meenemen, wordt er bijna meteen weer één opgenomen in de shelter…

Daarnaast is er ook nog onderhoud aan de bus – een veilige reis moet natuurlijk absoluut gegarandeerd kunnen worden. Voor aanvang van deze reis, hadden we nieuwe remschijven nodig. Dit kost nog meer geld… Natuurlijk doen we ons uiterste best om de kosten zo laag mogelijk te houden. Gelukkig kon een van onze vrijwilligers de materialen tegen een mooie korting krijgen, en kon hij ze zelf installeren. Dit bespaart een hoop geld, maar toch kost dit als nog honderden euro’s…

We kunnen uw financiële steun dus ontzettend goed gebruiken! Vooral omdat de toestroom van nieuwe honden en gelukkig ook het aantal adopties, voorlopig nog niet terug loopt. We zijn druk bezig met bedenken hoe we al deze honden naar Nederland kunnen brengen. Alle donaties zijn dus heel erg welkom! Uw geld zal worden besteed om de reiskosten te dekken. Overige kosten, zoals de overnachtingen van onze chauffeurs, worden op een andere manier bekostigd. Uw geld komt dus absoluut ten goede aan het transport van de hondjes. Dus wilt u hen helpen op weg naar een nieuwe, mooie toekomst? Sponsor dan onze transporten. Dat kan ook door het kopen van een GRH polsbandje, dan houdt u er naast een warm hart ook een leuk aandenken aan over.

We zijn ontzettend dankbaar voor elke donatie. Namens alle honden die momenteel in Spanje worden opgehaald, hun nieuwe families en hun binnenkort voormalige shelters danken wij u hartelijk. En natuurlijk ook namens alle andere hondjes die later deze maand mee mogen. En namens de extra honden die nu gered kunnen worden, omdat er meer plaats vrijkomt in de shelters!