Zoals gewoonlijk zaten wij op de site van GRH te kijken. Opeens keken we in de 2 grote ogen van Lola en waren we gelijk verliefd op haar!

 

Aangezien we al 1 galga en 1 whippet hebben en deze al op leeftijd zijn (11 en 13 jaar) was dit voor ons een goede reden om Lola te adopteren.
Op 22 november 2017 was het dan eindelijk zo ver, we mochten Lola ophalen op Eindhoven Airport. We waren natuurlijk veel te vroeg en toen we eindelijk de twee vrijwilligers aan zagen komen, kregen we toch wel een brok in ons keel. En daar was ze dan, een klein bang hondje met een muizenstaartje. Gelukkig hadden we onze galga Kala meegenomen, wat heel goed is geweest. Vanaf het eerste moment waren ze stapelgek op elkaar. De eerste dagen was Lola erg afwachtend en durfde ze bijna niet te gaan slapen. Ze ging geen centimeter bij Kala vandaan. Ze was wel snel gewend in huis, mede door de andere honden. Ze heeft de beste plekken in huis waar ze lekker kan gaan liggen. Ook speelde ze al snel met knuffeltjes. Buiten was echter een ander verhaal. Lola raakte in paniek zodra er een andere hond dicht bij haar in de buurt kwam wat zich uitte in gillen en proberen los te komen. We zijn toen gestart met puppytraining om haar te socialiseren met andere honden. De eerste paar keren was ze erg bang voor de andere puppy’s en verstopte ze zich achter een boom. Maar nu vindt ze het heel leuk om naar haar hondenvriendjes toe te gaan. De behendigheidsoefeningen gaan heel goed… alleen het commando ‘zit’ wil ze niet doen, daar is ze te eigenwijs voor.

Na 4 maanden hebben we Lola voor het eerst losgelaten op het strand. Heel spannend natuurlijk, maar ze luistert hartstikke goed en is meer geïnteresseerd in de koekjes dan in andere honden. Ook gaat ze steeds vaker andere honden uitdagen om te spelen, maar als ze dan komen rent ze snel weg. Ook hebben wij haar geleerd om naast de fiets te rennen zodat ze lekker overal mee naartoe kan. Lola is binnen 5 maanden van een mager, bang en klein muisje uitgegroeid naar een mooie, gespierde, eigenwijze en lieve meid.
We zijn heel blij dat we Lola hebben geadopteerd en kunnen haar niet meer weg denken uit ons gezin.

We willen iedereen aanraden om, als mensen een tweede of derde hond overwegen dit te doen als er nog een stabiele hond in huis is, vooral als de nieuwe hond bang of onzeker is. Wat Kala voor Lola betekend heeft, zullen mensen alleen nooit voor elkaar krijgen.