Ondanks Covid19, ondanks de lockdown in veel landen, ondanks de benarde situatie waarin veel mensen – maar vooral dieren – zich bevinden, laten onze helden weer van zich spreken door er ondanks alle tegenwind toch voor te gaan.

Zij weten als geen ander dat de galgueros juist nu veel honden dumpen op straat of in de perrera’s. De shelters zitten allemaal overvol, er kan niets meer bij, er kunnen geen honden naar hun adoptiegezinnen gaan. De gebruikelijke manieren van transport (via vliegtuig of wegtransport) zijn verboden op dit moment.

Er is eigenlijk geen geld om de honden op te nemen in een hondenhotel en toch laten onze helden de honden niet sterven. Toch halen ze hen uit de perrera en brengen hen naar een hondenhotel. Hoe de rekeningen betaald  moeten worden is op dit moment een groot raadsel, maar ze gaan er voor.

Een mooier bericht dan dat er toch weer een aantal zijn gered konden ze ons niet sturen, de foto’s die we hebben gekregen zijn veelzeggend. Toen de foto’s uit het filmpje werden gemaakt waren de honden nog in de perrera, het maakt wel duidelijk hoe enorm triest dat voor hen is. Hoe ongelukkig ze daar zijn, hoe bewust ze zich er elk moment van de dag van zijn dan hun levensdagen geteld zijn en hoe goed ze weten dat de kansen op redding nu nagenoeg  nihil zijn. De foto’s van de cover van dit artikel zijn gemaakt na hun aankomst in het doghotel. De uitstraling van de honden is in zo korte tijd al enorm veranderd. Ze weten dat ze gered zijn.

Laten we de handen in elkaar slaan. Laten we helpen. Stelt u zich eens voor hoe mooi het zou zijn als elke Nederlander 1 euro zou storten, dat zou tenslotte leiden tot een totaal bedrag van miljoenen!

Blijft u alstublieft door gaan met ons en daardoor de Spaanse honden steunen. Uw gift, hoe klein ook, helpt echt! U kunt uw donatie storten via deze betaallink óf op rekeningnummer NL94 INGB 0683 8660 79 (ING-Bank) t.n.v. stichting Greyhounds Rescue Holland, o.v.v. “Donatie Covid19”. Bij betaling vanuit het buitenland gebruikt u de BIC-code: INGBNL2A.

Heel veel dank namens alle vrijwilligers van GRH, de shelters, alle vrijwilligers in Spanje en natuurlijk vooral de honden.