Eindelijk was het zover; 26 augustus. De blijde-zenuwen waren toch wel steeds meer aanwezig, Hidalgo komt vandaag aan!

 

Is alles gereed? Hebben we alles bij ons? Het was niet de eerste keer voor ons, een galgo in huis maar toch. Met een flightradar app hebben we de hele vlucht gevolgd van opstijgen tot de landing. De nieuwe familie van Feria en de vluchtafhalers van de GRH, Jan en zijn vrouw en hun galga waren ook aanwezig. 

Eindelijk zagen we de benches aankomen, naar een rustige plek gegaan om ze te verwelkomen. Lulo was zo bang geweest dat hij zijn bench en zichzelf had bevuild, Feria verstijfde helemaal ( maar ze heeft zulke lieve mensen welke haar overladen met liefde !) och je hart huilt. Lulo beefde over zijn hele lichaam. Na een schoonmaakbeurt op naar de auto en wat is hij dapper ! Lopen alsof hij hier altijd heeft gelopen ! Zo knap! En zo heerlijk om hem te kunnen aaien en zo vriendelijk als hij is! Thuis aangekomen kennis gemaakt met de andere hondjes en de kat en dat verliep zo soepeltjes, geweldig. De eerste dagen heeft hij zo veel en diep geslapen, waarschijnlijk voor het eerst in zijn leven veilig en rustig.

Hij gedraagt zich alsof hij hier al jaren woont! Hij past zich gewoon aan. Hij is heel erg zindelijk en ontpopt zich als een ware speelknuffels liefhebber Hahah ! Alle zachte speelgoed knuffels maar ook wel eens een kussen of mijn vest gaan mee op zijn bedje en daar gaat hij dan heel trots tussen liggen, zo mooi!

De wandelingen geniet hij volop van. Hij speelt heel graag. We hebben een trui en een jasje voor hem aangeschaft en dat vind hij ook goed. Hij doet zelfs zelf zijn hoofd erin. Het is hier tenslotte een stuk minder warm als in Sevilla.

Dit wil ik ook nog speciaal even vertellen; Hij heeft de naam Lulo gekregen in Spanje van de jongste vrijwilliger van 3 jaar oud. Dat vonden wij wel heel erg aandoenlijk, maar omdat zijn naam, Lulo, hier in Nederland al gauw verbasterd naar iets ……Uhm…… anders kozen we een nieuwe naam voor hem; Hidalgo (betekent gentleman). Het is ook een echte heer om te zien, hij is groot en zo mooi!. Op het moment reageert hij nog niet helemaal op zijn nieuwe naam wat komische situaties oplevert omdat we hem dan met 2 namen roepen, we blijven het proberen.

Al met al: we zijn zo ontzettend blij met Lulo ! En willen daarom Beatriz en alle mensen welke daar dag en nacht klaar staan voor de hondjes en alle mensen van de GRH welke hier klaar staan voor alle hondjes ontzettend bedanken! Jullie maken het mogelijk!

Voor iedereen een hele dikke knuffel van ons allemaal🌹