Ik volgde al héél lang de website en FB-pagina van GRH. Wij hadden in België een hondje “Jack” (kruising Jack Russel/Fox) geadopteerd.

 

Toch bleef ik de FB-pagina volgen en opende ik regelmatig de website. Ik koos af en toe een schatje uit en riep er mijn echtgenoot bij om de foto’s te tonen. Ik bleef maar vertellen hoe ze in Spanje te keer gingen met deze zo zachtaardige prachtige honden.

Men zegt altijd “waar het hart van vol is loopt de mond van over”, wel dat is waarheid… maar de stap voor adoptie durfde ik niet te zetten. Na zowat een jaar kijken en kiezen, nam mijn echtgenoot (zonder mijn weten) het initiatief en vulde de adoptieaanvraag in.

Het bleek een laat verjaardagscadeau te zijn voor mij , maar het was toch wat even schrikken. Ik moest een paar hondjes kiezen. Wie komt op plaats één, op de tweede plaats en zo verder! Dit is echt wel héél moeilijk hoor! Maar opeens was hij daar “Tomillo”, een klein ventje van net geen drie maanden.

Wij waren direct smoorverliefd op hem. En ja! dat was onze favoriet 😍 Vanaf dat moment ging het héél snel.  Op 1 oktober 2018 kwam hij aan op Schiphol.

Wat was hij mooi, maar nog zo klein! Al onze tuigjes waren te groot.

Tijdens onze terugreis naar België legde hij zich op mijn schoot en viel in slaap, alsof hij dit altijd al gedaan had.

We vonden Tomillo (in het Nederlands “tijm”) toch wat raar,🤔 dus  hadden wij in gedachten om hem een andere naam geven, dit werd het onderwerp tijdens de terugrit.

Eens thuisgekomen was er de kennismaking met onze Jack. Tot onze grote vreugde verliep dit héél vlot. Jack vond Tomillo best oké en liet hem toe op (ondertussen) zijn terrein.

Sedertdien zijn het de beste en onafscheidelijke vrienden geworden!

Voor ’t moment is zowat alles onveilig, kussens, dekentjes, dweilen, sloffen, twijgjes, stokjes, plantjes … wat ook maar kan dienen om mee te spelen en te ravotten in de tuin.

Ondertussen woont onze puppy Tomillo al 6 maanden bij ons,  hij is opgebloeid tot een mooie kerel van negen maanden. Een slimmerd, een lieve en aanhankelijke hond.

en wij … wij hebben er nog geen seconde spijt van gehad dat wij deze stap gezet hebben.

De naam “Tomillo” die is gebleven, wij kozen voor een Spaans hondje en vonden zijn Spaanse naam goed passend bij hem. 😻

Groetjes,

Johan en Marcia