Op 16 mei 2020, terwijl de Covid-19 lockdown in Spanje nog steeds van kracht is, arriveert Hugs in Nederland met het eerste transport in 2,5 maand tijd. Zijn nieuwe familie wacht vol spanning op deze dag. Het is altijd een speciaal moment als je eindelijk je nieuwe galgo mag ontmoeten, en een bijzondere band vormt zich vaak verbluffend snel. Maar de band met Hugs, had niemand kunnen voorspellen.

Jeffrey’s moeder, wie aan artitis lijdt, wilde graag een galgo zodat ze samen lange wandelingen konden maken. Maar toen Hugs haar zoon, Jeffrey, ontmoette, gebeurde er iets heel speciaals. Jeffrey heeft ADHD en op de een of andere manier voelde Hugs aan dat hij hem nodig had. Een van de straat geredde hond – met zelf een behoorlijke rugzak, en die pas net in het land was – ontfermde zich onmiddellijk over Jeffrey. Jeffrey vond niet alleen een heel bijzonder vriendje, maar hij kreeg ook een hulphond die hem helpt bij het omgaan met zijn ADHD.

Op zijn beurt kan Jeffrey Hugs ook helpen. Hugs heeft namelijk vermoedelijk nog nooit in een huis gewoond, en hij moest dus aan ontzettend veel wennen. Maar nu kunnen ze samen genieten van lange wandelingen met Jeffrey’s moeder, en van vrijuit spelen in waterplassen. Het is net alsof hij altijd al bij hun is geweest; hij hoort echt bij ze. Zowel Hugs als zijn nieuwe familie zijn erg gelukkig samen, en ze zijn ontzettend dankbaar dat ze elkaar gevonden hebben.