Lieve Fany,

Lenne, Kira en wij missen je ontzettend.

Dank je wel lieverd voor al die mooie jaren en je onvoorwaardelijke
liefde die je ons iedere dag hebt gegeven.
We zullen je meenemen op al onze uitjes en lange wandeltochten.
Fany, lieveling, ren, speel, heb lief, groet en omhels al onze zeven
geliefde hondjes die je zijn voorgegaan en je hebben staan opwachten
daar achter de regenboogbrug!

Dag lieve Fany!


Ria en Hub Hendriks- Geerkens
Elsloo- Stein, 20 juli 2020

Tot ons grote verdriet hebben we maandag 20 juli 2020 afscheid moeten nemen van ons innig geliefde meisje Fany. Ze is zachtjes in haar vertrouwde omgeving thuis ingeslapen.

Haar achterlijf functioneerde niet meer, vanwege een paralyse, waardoor haar motorische zenuwstelsel gaandeweg steeds meer uitviel. Ze kon niet meer zonder hulp staan en nog amper lopen. Ze miste ook de kracht om te leren omgaan met het voor haar aangemeten rolwagentje. Het heeft ons ontzettend veel pijn gedaan haar zo snel achteruit te zien gaan en haar te moeten verliezen.

Op 29 maart 2010 hebben we onze Fany in Zaventhem (Brussel airport) opgehaald en geadopteerd van stichting Greyhounds Resque Holland. Ze was toen 9 maanden oud. Fany is een Galgo Espagnol en komt van de shelter EBA Los Palacios I Villa Franca, zo ’n 40 km van Sevilla vandaan. Het klikte meteen met onze Galquita Bodine en greyhound lady Mickey. Bodine en Mickey waren toen beiden ruim 13 jaar oud.

Vanaf de eerste kennismaking werd Fany helemaal geaccepteerd en ze hielpen ook mee met de opvoeding. Fany deed hen in alles na. Ze begreep de hondentaal en communicatie tussen honden heel goed. Fany was zoals een lekker jong hondenkind behoort te zijn, lief, ondeugend, speels en bijna helemaal nergens bang voor.

Fany was heel lichtvoetig en had een verborgen veersysteempje zitten in haar dikke billetjes. Supersnel kon ze sprinten en ze was zo wendbaar dat de hondjes haar tijdens het rennen en spelen in no time uit het oog waren verloren. Fany was ook een hondje met een eigen willetje, dat graag haar eigen weg ging en het liefst lekker los wilde lopen. Fany vond het heerlijk om met de auto rond te toeren, samen met haar zussen te wandelen in bossen en velden, rond te struinen op kanaaldijken en uiterwaarden van ons moedertje Maas. Fany luisterde heel goed en kon los in het bos en op plekken langs het Juliana Kanaal waar het verantwoord was. Het bos was voor haar een heerlijk crosscircuit, waar ze zich lekker uit kon leven.

Fany snurkte, smakte en zuchtte hoorbaar, gevolgd door een langgerekte bromgeluidje. Voor ons een teken dat ze zich heel senang (lekker) voelde. Ze zuchtte ook als ze lekker geknuffeld en gestreeld werd, ze sloot dan haar oogjes en liet een diep langgerekt bromgeluidje horen. Heerlijk lief hondenkind, we wilde jou nog voor geen miljoen kwijt!

Onze hondjes betekenen heel erg veel voor ons, ze horen bij ons vanaf het allereerste moment. Het ene hondje komt met een klein rugzakje en het andere hondje komt in ons gezin met een loodzwaar rugzakje. Stabiele hondjes zoals Fany zijn dan de steun en toeverlaat van de ernstig getraumatiseerde hondjes. Wij kunnen met stelligheid zeggen dat onze windekinders de mooiste liefdevolle wezens en het dierbaarste in ons leven zijn.

Fany is overigens ook een geliefd knuffel en therapiehondje geweest in het verzorgingscentrum en het verpleeghuis waar mijn moeder verbleef. Voor onze Bodine en later ook voor onze Kira is ze de liefste therapeute, steun en toeverlaat geweest die een getraumatiseerd hondje zich maar kan wensen.

Na het overlijden van onze Mickey in 2012 en onze Bodine in 2015 bleef Fany helemaal alleen over. Fany had eerst Mickey verloren en daarna moest ze ook nog eens afscheid nemen van Bodine. Wij zagen dat Fany haar onstuimigheid en onbevangenheid na het overlijden van Bodine had verloren. Ze was heel stilletjes geworden. Ondanks haar vele hondenvriendjes zagen we dat Fany was veranderd.

In maart 2015 hebben we onze grote super lieve zwarte parel Lenne geadopteerd en in november van dat jaar is de ernstig getraumatiseerde Kira als pleeghondje van een andere stichting aan ons toevertrouwd. We hebben Kira daarna ook snel geadopteerd. Het klikte meteen met Lenne. Fany had aan Lenne een heerlijke speelkameraad. Het was ontroerend en heerlijk om te zien dat Fany weer dolblij kon spelen, stoeien, sprintjes trekken, lekker rondstruinen om daarna moe en voldaan bij elkaar samen lekker thuis te luieren en te slapen. Fany en Lenne hebben ook Kira vanaf het eerste moment geaccepteerd. Ze waren en zijn de beste en liefste therapeutjes die Kira zich maar kan wensen. Fany en Lenne waren en zijn Kira’s steun en toeverlaat waaraan ze zich kan optrekken. Samen hebben de hondjes een zeer sterke band opgebouwd. En nu moeten Lenne en Kira Fany missen en haar overlijden ook een plek zien te geven net als wij.

Donderdag 23 juli 2020 was Fany’s individuele crematie, we hebben haar as opgehaald en is ze weer thuis waar ze hoort. Haar te moeten verliezen is een groot gemis en het doet ontzettend veel pijn. Fany zal voor altijd in ons hart wonen en liefdevol blijven voorleven in dierbare herinneringen aan haar.