Vorige week – op 14 mei jl – hebben we afscheid moeten nemen van onze ruwharige podenco Sultán. De meest lieve, evenwichtige, relaxte en wijze hond die we ooit hebben gezien. We haalden hem twee jaar geleden uit Spanje waar hij flink verwaarloosd was gevonden en liefdevol was opgevangen door Carla Irene Pon.

Hij sukkelde al jarenlang met de chronische ziekte Leishmania en met een serieus heupprobleem, maar hij genoot met volle teugen van het gezinsleven waar hij deel van uitmaakte. We gingen vaak de natuur in, want met gewoon een blokje om nam Sultán geen genoegen. Hij liet zich graag door iedereen aaien en genoot ervan om onder de mensen te zijn. Hoewel hij nooit heeft leren spelen was hij wel graag in de buurt van de kinderen. Hij genoot van hun aanwezigheid en aandacht.

Later kwam podenca Estrella uit Spanje bij ons wonen en dankzij Sultán overwon zij haar angsten.

Uiteindelijk kreeg een tumor bij de longen Sultán eronder. Hij heeft tot op de laatste dag genoten van wandelingen in de natuur, van de zachte kussens van de bank, van de knuffels van de kinderen en van de speelse ondeugende Estrella.

Rust zacht lieve Sultán, we missen je.

Fanny en Johan