Lieve vrijwilligers en vrienden van onze stichting,

Ik heb een zeer duidelijk, prettig en langdurig gesprek gehad met de operationeel expert CCB van de politie te Den Haag. We hebben alles besproken in zake het organiseren en lopen van de protest mars 21 mei as. De politie zal ons aan alle kanten helpen. Zowel bij het oversteken als bij het begeleiden van. Ik zal die dag in nauw contact staan met de officier van dienst, voor en tijdens de mars. Vanzelfsprekend zijn er regels aan zo’n demonstratie verbonden. Mijn vraag is dan ook nadrukkelijk, deze allen na te leven.

Zodat het ondanks de hopelijk zeer grote opkomst, een rustige, vredige mars zal worden.
Niet alleen voor de gemeente Den Haag is dit van belang (wanneer de orde verstoord wordt zullen we het niet nogmaals mogen doen) maar natuurlijk ook voor onze lieve honden, die van bijvoorbeeld geschreeuw erg kunnen schrikken.

De regels:

  • Spandoeken mogen niet voorzien zijn van dikke stokken en de teksten mogen niet grof (opruiend) zijn.
  • Iedereen is verantwoordelijk voor het opruimen van hondenpoep van zijn eigen honden. Vanzelfsprekend zal GRH zorgen voor poepzakjes voor mensen die het vergeten zijn om zakjes mee te nemen. We gaan er allen voor zorgen dat we met honderden honden lopen maar dat Den Haag schoon blijft.
  • Wanneer een politie agent iets vraagt, luisteren we daarnaar. De politie handelt vanuit de intentie alles zo rustig en soepel mogelijk te laten verlopen.
  • Er wordt niet geschreeuwd en niet gefloten op fluitjes. Het laatste vooral voor onze honden. Veel van onze honden vinden harde geluiden zeer onaangenaam. Schreeuwen mag van de politie absoluut niet.
  • Bij het oversteken zal de politie begeleiden en zorgen dat dit zo snel mogelijk gaat. Belangrijk verzoek omdat we een zeer drukke weg oversteken, is om zo snel mogelijk over te steken, zodat we geen verkeer belemmeren. De politie (dat hebben ze mij beloofd) zal zorgen dat onze honden geen last zullen ondervinden van de drukke weg.
  • Bij de ambassade mag men niet op het grasveld gaan staan.
  • In en uitgangen van gebouwen mogen ook niet worden geblokkeerd.

Verder wil ik jullie wijzen op iets zeer belangrijks!
Trek uw hond(en) een tuig aan. Het liefste ook een halsband. Ook al is uw hond normaal heel rustig en lopen ze rustig mee en dragen ze alleen een halsband, dit is een andere situatie.
Er zullen honderden mensen en honden lopen en het ergste wat zou kunnen gebeuren is dat een hond ontsnapt. Lieve mensen neem alstublieft geen risico!

Van de opkomst hebben we 10% van de mensen nodig die als ordedienst willen optreden. U krijgt dan een felgekleurd jasje van mij waar ordedienst op staat.  U let op de regels zoals hierboven beschreven.

Wie oh wie wil helpen?
Ik verwacht minstens 30 mensen nodig te hebben. De opvallende jasjes zijn ook vooral voor de politie belangrijk om te zien wie er orde dienst hebben als zij iets te melden hebben.

De route
We verzamelen om 11 uur op de Koekamplaan (een grindpad dat langs het Malieveld loopt). Parkeren op de Josef Israëllaan ( 10 min lopen naar Malieveld) is gratis. Dan begint de protestmars en steken we over bij de Bosbrug (Koningskade) Dit is de enige drukke weg die we over moeten. De mars zal worden aangevoerd door Anja Hazekamp europarlementariër van de PartijVoorDeDieren en zal ook spreken.

Dan naar Korte Voorhout – Tournooiveld
Rechtsaf Lange Voorhout ( korte zijde)
Linksaf lange Voorhout ( lange zijde)

En eindigen bij de Spaanse ambassade (we blijven als we staan op het schelpenpad). Daar zal door een eigenaresse van een shelter uitleg gegeven worden aan iemand van de ambassade welke misstanden er allemaal plaats vinden in Spanje. Om 13 uur is het afgelopen.
Mocht u zich nog willen aanmelden voor de mars dat kan via: info@www.greyhoundsrescue.nl
U loopt toch mee?

Op de foto ziet u onze flyer…

Met vriendelijke groet,
Esther Versluijs
Voorzitter GRH