U kent ons, alles wat wij doen en elke euro die binnenkomt wordt besteed aan het welzijn van de Spaanse windhonden. Dat kan om een vlucht gaan voor een hond, een enting, een operatie, voeding, jasjes voor de honden, medicijnen en nog veel meer.

Binnenkort kunt u in onze webshop deze snuffelmat kopen met een maat van 60 x 40 cm. voor de prijs van € 23,95 exclusief verzendkosten. Ter introductie van deze verkoop op onze site nodigen wij u uit om mee te doen aan onze prijsvraag. De winnaar krijgt gratis een snuffelmat.

 

Wij roepen u op uw verhaal* waarom juist uw Spaanse windhond de snuffelmat verdient of nodig heeft naar ons toe te sturen vóór 1 maart a.s.**, voorzien van tenminste één foto van uw hond of honden. Het emailadres hiervoor is info@www.greyhoundsrescue.nl. De winnaar of winnares wordt door ons bestuur en onze webredactie geselecteerd en krijgt van ons een snuffelmat cadeau. Natuurlijk zullen we via onze site en Facebookpagina tussen 10 en 15 maart a.s. bekend maken wie de winna(a)r(es) is van deze prachtige mat.

Natuurlijk weten veel mensen wat een snuffelmat is, maar misschien zijn er ook mensen voor wie dit niet bekend is en juist voor deze mensen willen we het graag uitleggen.

De snuffelmat is bedacht door enthousiaste hondenmensen die weten dat honden graag nadenken. De mat bestaat uit een hele bos geknoopte fleecestroken waar je brokjes tussen kunt verstoppen. De hond gaat dan snuffelen tussen de stroken om de verstopte brokjes te zoeken. Je kunt er zelfs een hele maaltijd brokjes in verstoppen, tot wel 450 gram.

De snuffelmat kan gebruikt worden als ‘hersenspelletje’ of om je hond op een andere manier zijn brokken te laten eten. Het mooiste moment van de dag voor de hond is de maaltijd, maar dit hoogtepunt duurt meestal maar een paar plezierige minuten! Bovendien mist de hond het voldane gevoel van de zoektocht en jacht naar eten. De snuffelmat verlengt de duur van het eten tot wel vijftien minuten en geeft honden een voldaan gevoel omdat zij naar hun maaltijd moeten zoeken. En juist omdat ze zo intensief bezig zijn, is de mat ook héél geschikt voor getraumatiseerde honden. Ze zijn dan namelijk zó bezig dat ze even hun problemen mogen vergeten en elke eigenaar van een getraumatiseerd hondje weet hoeveel zulke momenten waard zijn.

We raden u wel aan de mat alleen aan uw hond aan te bieden als u er bij bent, er zijn tenslotte altijd hondjes die het heerlijk vinden dingen te slopen en voor die honden nodigt de snuffelmat daar zeker toe uit.

*Wij behouden ons het recht voor om elk ingezonden verhaal te publiceren op onze site en op onze Facebookpagina.

** 1 maart a.s. is de sluitingsdatum voor deze prijsvraag. Inzendingen die na deze datum binnenkomen zijn vanzelfsprekend van harte welkom, maar kunnen helaas niet meer meedingen naar de prijs.