Kleine ondeugd Yalla (voorheen London) was pas drie maanden jong en vermoedelijk ongewenst door zijn galguero omdat hij een galgo-mix is. Onze vrijwilligers kregen een telefoontje dat als we hem niet wilden, de galguero hem dan naar een dodingsstation zou brengen. In Nederland kennen wij dit begrip niet maar in Spanje zijn dodingsstations, zogeheten perrera’s, volstrekt normaal. Deze stations euthanaseren honden die gevonden of ongewenst zijn binnen grofweg 2 weken na aankomst in dit station. Deze stations worden door de Spaanse overheid gefinancierd met als doel het reguleren/reduceren van zwerfhonden op straat. Het schrijnende hieraan is dat jagers de honden daar “gratis” kunnen afgeven. Als onze helden van de shelters daar een hond ophalen om van een wisse dood te redden en ter adoptie willen aanbieden, moet er tussen de €40,- en €50,- betaald worden om de hond mee te krijgen. Een jager die zijn overbodige honden bij een dodingsstation brengt, wordt beschouwd als een barmhartige en vooruitstrevende jager. Een jager die het heft in eigen handen neemt (vaak letterlijk) wordt beschouwd als zijnde een traditionele jager. Voor de meeste mensen is dit onvoorstelbaar en onmenselijk gedrag. Echter, door veel van de jagers in Spanje wordt dit als “normaal” beschouwd.

Kleine London heeft een opmerkelijke reis gemaakt. Van kansloze overbodige hond bij een “vooruitstrevende” jager kwam hij bijna bij een dodingsstation terecht. Hoe gek het ook mag klinken: dit was zijn 1e geluk….Bij een dodingsstation zouden vanaf dat moment zijn dagen letterlijk geteld zijn omdat de kans dat hij uitgekozen zou worden minimaal was. Dit om de simpele reden dat de dodingsstations uitpuilen van de honden. Maar hij had geluk, alweer….. Onze vrijwilligers van shelter Huella Verde hebben kleine London meegenomen naar hun bescheiden shelter. En ook daar was het voor London afzien als kleine pup. De vrijwilligers van de shelter doen enorm hun best om met minimale middelen de honden zo goed mogelijk te verzorgen. Echter, er is geen stromend water, geen elektriciteit en in de winter is de weg naar de shelter uitsluitend voor tractoren en SUV’s begaanbaar. De honden zitten lang alleen en als kleine pup sta je altijd onderaan de rangorde. Angst en onrust overheerst…. London werd daarom snel op de website geplaatst van Greyhounds Rescue Holland. Er moet toch iemand zijn die dit arme mannetje een huis wil bieden? En ja hoor, alweer geluk!!! London werd liefdevol geadopteerd door een dame uit Rotterdam-zuid met een groot hart voor honden. Op 16 mei kwam hij in een enorme bus met 32 andere honden aan in Poortugaal nabij Rotterdam. London kreeg een nieuwe naam. Vanaf nu heet London Yalla, hetgeen zoiets als “vlug, snel en verder” betekent in het Spaans. Je zou bijna denken dat Yalla een onuitputtelijke voorraad geluk ter beschikking heeft. Helaas blijkt geluk ook voor Yalla eindig…..

Tijdens zijn verblijf en opmerkelijke reis van jager naar het verblijf bij de shelter heeft Yalla een trauma aan zijn voorpootje opgelopen. Dit bleef onopgemerkt omdat het van buitenaf onzichtbaar was en hij er in het begin helemaal geen last van had. Niemand had dit kunnen weten. Het trauma heeft geresulteerd in een situatie waarbij 1 van de groeischijven te snel is gesloten. Hierdoor ontstaat onder druk van voortdurende groei aan de andere zijde alwaar de groeischijf nog ruimte biedt om te groeien, een scheve druk op het pootje. Yalla heeft daarom een constante pijn en kan niet meer goed lopen, laat staan rennen. Het is de ironie ten top als je even daarvoor door je baasje Yalla (vlug, snel en verder) genoemd wordt. Als het trauma was ontstaan nadat Yalla volgroeid was, had dit een aanzienlijk minder groot probleem geweest. Dikke pech ditmaal…

Greyhounds Rescue Holland en de adoptant van Yalla vinden dat hij een kans verdient op een lang en onbezorgd leven. Om dit te bereiken zal er een operatie aan het pootje plaatsvinden. Deze operatie wordt in vaktermen een “standcorrectie” genoemd. U raadt het al: dit kost geld, veel geld. Overleg tussen Greyhounds Rescue Holland en de adoptant heeft geresulteerd in een situatie waarbij besloten is dat de kosten die gemoeid zijn met de operatie, door Greyhounds Rescue Holland gedragen zullen worden. De adoptant heeft in eerder stadium al aanzienlijke kosten voor haar rekening genomen om middels onderzoek tot een juiste diagnose en een behandelplan te komen. Eerst heeft Greyhounds Rescue Holland een gespecialiseerde arts bereid gevonden om tegen zo laag mogelijke kosten de operatie uit te voeren en deze in termijnen af te rekenen. Het benodigde geld, tussen € 1800,- en € 2000,- om de operatie te kunnen betalen moet, hoe dan ook, bij elkaar komen. Echter, hoe sneller hoe beter. We zijn daarom op zoek naar mensen die een bescheiden bijdrage willen leveren aan het betalen van de operatie van Yalla. Alle kleine beetjes helpen. Helpt u ook mee om het geluk opnieuw aan de zijde van Yalla te krijgen???? Hij verdient het zo enorm….

U kunt doneren via onze Betaallink