Hallo, mijn naam is Manchas. Ik ben een zwarte galgo van bijna 4 jaar oud. Ooit ben ik van de straat gered en opgevangen door een heel lief gezin. Daardoor ken ik de liefde en warmte van een eigen thuis. Maar nu zit ik weer in een shelter, wat een verschil… Wat zou ik graag weer een eigen familie hebben! Ik ben hard op zoek, zoekt u mee?

Hmm, leuk om kennis te maken. Zoals ik al zei, mijn naam is Manchas. Ik ben een hele lieve, sociale en rustige galgo. Ik heb in mijn leven het een en ander meegemaakt, dus ik ben een beetje afwachtend. Bijvoorbeeld als ik nieuwe honden ontmoet. Daar moet ik aan wennen. Dan wil ik graag even met rust gelaten worden, maar dat geef ik zelf prima aan. Als ik ze dan eenmaal een beetje ken, kan ik er prima mee overweg! Zolang ze maar niet te druk zijn…

Mensen vind ik ook fijn, ik houd er van geknuffeld en geaaid te worden. Wie ontvangt er immers niet graag liefde en aandacht? Maar ook met mensen vind ik rust fijn – ik houd niet zo van druktemakers, ongeacht hoeveel poten ze hebben. Dat betekent overigens niet dat ik niet met kinderen kan – kijkt u eens naar mijn foto’s! Dus als het niet te druk is, en u me mijn eigen plekje gunt om me terug te trekken, zal ik het heerlijk vinden bij u! Alles wat ik nodig heb, is een warm, zacht kussen om op te liggen. En zelfs dat wil ik soms best delen met een vriendje – hond, kat of kind!

Hmm, dan nog een goede eigenschap van mij? Wel nu, mijn favoriete eigenschap is mijn goede neus! Hij is lang, en door de witte streep die door mijn zwarte vacht helemaal van boven op mijn kop tot mijn neus reikt, lijkt ie nog langer. En wat ruikt hij goed!! En ik zet hem graag voor u in! Is er ergens voedsel vergeten?, achtergebleven?, overgebleven?, gevallen? ik speur het zo voor u op, en werk het ook nog eens graag voor u weg! Ook ben ik er helemaal voor om voedselverspilling tegen te gaan, dus ook uw prullenbak wil ik graag voor u nakijken! Lief hè?

Mijn naam is Manchas, en hoewel ik van eten houd, houd ik nog meer van een fijn en rustig thuis. Speurt u met me mee?

Bent u benieuwd naar Manchas? Klik dan hier voor meer foto’s en informatie.