Door de Coronacrisis worden de Spaanse honden door GRH nu alleen over de weg naar Nederland gehaald. Maar wat komt daar nu eigenlijk allemaal bij kijken? Wat is er nodig om het voor u mogelijk te maken uw nieuwe gezinslid in de armen te sluiten.

De reis van een rescuehond in een notendop.

Het begint natuurlijk allemaal in Spanje. De vrijwilligers van de shelters zijn de helden die het mogelijk maken dat een deel van de gedumpte honden gered kan worden. Zij vangen ze en verzorgen ze zo lang als dat nodig is en ze klaar zijn om geadopteerd te worden.

Daarna komt GRH in beeld. GRH prijst zich gelukkig met een groot aantal vrijwilligers die het met elkaar mogelijk maken de Spaanse honden een goed thuis is Nederland te geven. De vrijwilligers zijn verdeeld over een aantal teams, ieder team verzorgt een deel van de reis van de honden van Spanje naar Nederland.

Bij het Webteam komt de informatie vanuit de shelters binnen. De berichten met informatie en foto’s over de honden die vertaald moeten worden naar informatie voor mogelijke adoptanten. Deze informatie wordt dan op de website geplaatst en op Facebook gezet waar hopelijk snel de interesse van een mogelijke adoptant gewekt wordt.

Vanaf het moment dat u uw interesse in één van onze honden kenbaar maakt wordt u begeleid door het Adoptieteam. Zij verzorgen de communicatie met u, shelters en andere onderdelen van GRH om u zo goed mogelijk te begeleiden bij uw keuze.

Vervolgens komt iemand van het team huisbezoekers bij u thuis om te kijken of de omgeving veilig is voor de hond of nog om aanpassingen vraagt. Zij stellen u ook vragen en voorzien u van informatie zodat er heel weloverwogen kan worden besloten tot adoptie.

Als alles goed verloopt en er een definitieve keuze is gemaakt gaat het Transportteam aan de slag om uw hond zo snel en veilig mogelijk naar Nederland te krijgen. Wegtransporten worden tijdens Covid19 alleen nog ingehuurd, er wordt afgestemd met de shelters en de datum van aankomst wordt aan de adoptanten doorgegeven.

Er wordt voor iedere hond vanuit het Nazorgteam een begeleider geregeld die u en uw hond een half jaar zal begeleiden daar waar nodig. Bij uw nazorger kunt u de vragen stellen waar u mogelijk na adoptie tegenaan loopt. Uiteraard kunt u ook na het eerste half jaar met uw vragen bij ons terecht. Wij zullen u altijd zo goed mogelijk proberen te antwoorden.

En dan is het eindelijk zover!

Uw hond komt naar Nederland en u mag hem/haar af komen halen op de aankomstlocatie in Poortugaal.

Daar is alles in gereedheid gebracht om uw hond veilig uit de bus te halen, de pootjes te laten strekken en de honden veilig aan u te overhandigen.