Traplopen

nieuwe-ervaringen-in-huis
Trappen heeft uw hond waarschijnlijk nog nooit ge­zien en u zult hem moeten helpen. Nog beter is het als u een andere hond in huis heeft die het voor kan doen, uw galgo zal dan al snel het voorbeeld volgen. Forceer de hond niet. Een open trap is voor elke hond eng. Stel uzelf de vraag of het echt noodzakelijk is dat uw hond een dergelijke trap moet kunnen lopen. Kan het niet anders, laat de trap dan aan de achterkant dichtmaken.

Ook ‘kale’ trappen zonder vloerbedekking zijn gevaarlijk.

Tegels, deuren en vloeren

Een spiegel tot op de grond kan uw hond als een puppy naar zichzelf doen staren! Glazen deuren en schuifpuien kunnen in het begin een pijnlijke neus opleveren, een paar plakkers of stickers kunnen uw hond waarschuwen dat dit een vast object is. Wees ook voorzichtig met gladde vloeren, laat de hond hier nooit op rennen, de lange dunne poten van een galgo kunnen sneller breken dan de grote brede poten van een Labrador of de korte gespierde pootjes van een Jack Russel.

Tafels

Waar uw hond ook vandaan komt, honger heeft hij vrijwel altijd geleden. Eten zal altijd een reden zijn om uw tafel grondig te inspecteren en u te helpen alles wat eetbaar is en op tafel staat op te ruimen. Vergeet niet dat deze honden vaak mishandeld zijn en daarom is een scherp NEE bijna altijd voldoende om de hond te doen te­rugdeinzen. Ze leren snel en het is dan ook niet nodig om fysiek geweld op wat voor manier ook te gebruiken. Een goede methode is een plantenspuit nemen en de hond wanneer hij iets doet wat niet mag met de plantenspuit een kort spuitje op de bek te geven.

Stoelen, banken en bedden

Vaak horen wij dat de honden niet op de stoelen mogen, nog vaker horen wij dat dit verbod binnen enkele weken is opgeheven. Voor uw galgo bestaat er namelijk geen betere plek dan uw zachte stoel of bank. Wanneer u een keer overstag gaat, dan bent u verkocht en zult u uw zitplaats moeten delen. Ook slapen ze heel graag bij u op bed. Wilt u dit niet, sta het dan ook niet toe en leg hem naast u in zijn eigen mand.

Baden

De meeste honden zullen bij aankomst stoffig en soms vuil zijn. Vergeet u niet dat zij uit een opvangcentrum komen waar meestal geen mogelijkheden zijn om de honden te wassen. Wanneer uw hond enigszins gewend is, kunt u hem dan ook gerust een keertje wassen. Gebruik uitsluitend een zeer zachte natuurlijke hondenshampo. Doordat de galgo zeer weinig vet in en op de huid heeft ruiken zij zelden.

Afval

Voor sommigen honden was afval alles wat ze te eten kregen, zorg dus voor een goed afsluitbare afvalemmer of zet het afval buiten het bereik (dit is beslist niet het aanrecht want een galgo op zijn achterpoten kan verbazingwekkend ver met zijn neus het aanrecht op reiken!).