Het is noodweer in Málaga.

De provincie Málaga heeft de noodsituatie uitgeroepen…

In diverse gemeenten in de provincie Málaga zoals Alhaurín de la Torre, Estepona, Cártama, Marbella en Málaga stad is het een grote chaos door de enorme hoeveelheid regen die naar beneden is gekomen. Het slechte weer begon zaterdagavond al maar zondagmorgen was het erger dan voorheen…Rivieren traden buiten hun oevers waardoor het wassende water overal naartoe kon. Straten en pleinen staan blank waarbij zelfs bussen compleet onder water staan, onder viaducten zijn er zwembaden gevormd terwijl ook diverse metrostations in Málaga zijn onder gelopen. Kelders en ondergrondse garages en parkeerplaatsen staan vol met water en op veel plaatsen zijn er takken van bomen naar beneden gekomen. En helaas, helaas….hebben wij ook van één van onze shelters een noodoproep ontvangen. De shelter staat onder water, de honden moeten geëvacueerd, met man en macht proberen de vrijwilligers zo goed en zo kwaad als het gaat de honden te redden en bij andere opvang onder te brengen.

De regen die de afgelopen 12 uur is gevallen en nog steeds valt, valt normaal gesproken in 12 maanden….en het eind is nog niet in zicht. De ellende is niet te overzien. Wij zouden graag onze handen uit de mouwen steken om de honden en de vrijwilligers te helpen…maar waar op dit moment echt behoefte aan is, is geld. Geld om de honden goed onder te brengen bij opvang die wel droog is.

We hebben (verschrikkelijke) foto’s ontvangen van de shelter Galgos en Familia waarop duidelijk te zien hoe het hondenverblijf onder water staat. Hier kunnen de honden onmogelijk blijven. Geweldig om te zien hoe de vrijwilligers zich met man en macht inzetten de honden zo snel mogelijk weg te krijgen….Respect voor deze mensen, die zich, ondanks hun eigen ellende eerst voor de honden sterk maken.

Vanuit Nederland kunnen wij op dit moment niet veel anders dan hopen dat de situatie snel verbetert en geld sturen om de verblijven van de honden bij derde te kunnen betalen. Mogen wij van Greyhounds Rescue Holland weer op uw steun rekenen? Zou u een  donatie willen doen. Uw financiële bijdrage, groot of klein kunt u rechtstreeks overmaken via een buitenland betaling naar rekeningnummer ES7521009626622200409775  BIC: CAIXESBB ten name van  Galgos en Familia, Spanje….

Namens alle vrijwilligers zowel in Nederland als uit Spanje zeggen wij u bij voorbaat hartelijk dank.