In februari van dit jaar, aan het einde van het jachtseizoen, werd Dafne gespot langs de weg. Ze was op zoek naar eten  tussen het afval. Ze was niet bang voor ons, maar ze liet zich ook niet makkelijk vangen. Eenmaal in de shelter was ze echt “het omaatje”.

Dafne werd ook gefotografeerd in de shelter. Passief, en de moed opgegeven. Zo lag zij als een gebroken meisje op de grond. Zichtbaar gebruikt als fokteefje en na bewezen diensten op straat gezet. Tien jaar oud, Leishmania, een liesbreuk en melkkliertumoren boden weinig uitzicht op een goede afloop.

De moed opgegeven…

Nu twee maanden later zien we een heel andere Dafne. Hersteld van de operaties straalt zij van geluk, pikt zij de koekjes van tafel en doet ze niets liever dan lekker genieten van alles wat het leven haar nu brengt. Veel wandelen, struinen door de tuin, uitrusten op de bank en heel veel knuffels halen.

Lekker op een warm dekentje “erbij” horen

Van Dafne zijn in Spanje en Nederland foto’s gemaakt. Anneke, de fotograaf schreef over haar: ” Op 3 juni jongstleden heb ik Dafne gefotografeerd in Spanje. Daar lag ze dan, de fokteef… zo passief… met enorm grote tepels waar inmiddels tumoren zijn gegroeid. Het ene nestje na het andere… Altijd in een hokje geleefd van waarschijnlijk 1 bij 1 meter. Mijn collega van Greyhounds Rescue Holland en ik dachten dat deze Podenca op leeftijd niet meer geadopteerd kon worden, want ze zou de reis niet overleven. Oh wat hadden wij het fout.

Kijk dit meisje nou eens stralen op de foto’s in Nederland nu zij bij haar nieuwe familie woont, die van haar houden en waar ze zichzelf mag zijn!”

Bent u ook op zoek naar een rustige, lieve hond om te adopteren? Kijk dan ook eens bij onze oudere honden (6+) op deze website. Het voelt zo ontzettend dankbaar om een oudere hond ook een tweede kans te geven op een paar laatste mooie, gelukkige jaren!