We kregen een filmpje van een van de shelters waar we mee samenwerken waarin te zien en – mits u spaans verstaat – waar ook in te horen is hoe deze hond, Dyon, gered is uit het dodingsstation (perrera).

Dit zijn de praktijken waar onze helden in de shelters dagelijks mee te maken hebben, Dyon werd door zijn galguero zonder pardon weggebracht om te sterven. Duidelijk al heel lang enorm slecht behandeld, fysiek en emotioneel. Aan zijn omvang te zien al dagen en misschien zelfs al wekenlang niets meer te eten gehad omdat zijn baas dat niet meer nodig vond.

Het zal misschien wel maanden gaan duren voordat deze arme schat uit de diepe put van ellende is gehaald. Voordat hij gaat geloven dat er ook goede mensen zijn die alleen maar liefde en veiligheid bieden. Maar de lieve mensen daar gáán er voor.

Goed te zien is vooral dat  deze arme schat geenszin gelooft dat de mensen die hem gered hebben iets goeds met hem voor hebben. Een gebroken hond. Zo gebroken door zijn galguero.

We gaan hem volgen en zullen u van zijn vorderingen op de hoogte houden. Dank aan alle lieve mensen die op welke wijze dan ook, door steun, door een donatie of door een adoptie het werk van de vrijwilligers in Spanje en vooral de honden daar, ondersteunen.

Update 11 september 2018:

Vorige week is zoals u weet Dyon gered. Als we zijn hartverscheurende toestand zien is het nauwelijks voor te stellen wat voor een verschrikkelijk leven deze schat moet hebben gehad. Het moet meer dan onmenselijk zijn geweest. Vol met angst, doodsbang voor mensen en zelfs niet in staat om een relatie aan te gaan met een van de andere honden in de shelter. Hij was vast niet goed genoeg en heeft daar dag na dag voor moeten boeten. In de tweede video ziet u hoe hij er op dit moment aan toe is. Hij doet nog niets, durft nog niets, hij is één hoopje ellende. Het zal een lange weg worden om hem hier uit te halen, maar we gaan er voor om hem hier toch over heen te helpen!!