De meeste honden op onze site verblijven in shelters in Spanje, maar niet allemaal! Een aantal van hen is al in Nederland, en wacht in een pleeggezin op adoptie. Maar ook zij willen het liefst zo snel mogelijk geadopteerd worden en eindelijk echt “thuis” zijn. Het voordeel van een pleeghond adopteren, is dat u van te voren al kennis kunt maken. Lijkt u dit iets?

Er zijn verschillende redenen waarom honden in Nederlands pleeggezinnen terecht komen. Sommige honden kunnen niet goed wennen aan het leven in een drukke shelter, vooral als ze gewend zijn om in huis te wonen. Soms moet een geadopteerde hond herplaatst worden, omdat zijn familie wegens omstandigheden niet langer voor de hond kan zorgen. In zulke gevallen neemt de stichting de verantwoordelijk van de hond weer op zich – we sturen nooit een hond terug naar Spanje! In plaats daarvan kan de hond hier in een pleeggezin wachten op adoptie.

Maar hoe langer een hond in een pleeggezin verblijft, hoe meer de hond begint te wennen aan dit gezin en begint te geloven dat dit zijn thuis is. We kunnen ze namelijk niet uitleggen dat het maar tijdelijk is. Daarom willen we ook voor pleeghonden graag snel een écht thuis vinden. Daarnaast hebben we maar een beperkt aantal pleeggezinnen, die we nodig hebben voor noodgevallen. Maar als pleeghonden niet doorstromen naar een adoptiegezin, komen hun plekken niet vrij en moet een hond in nood wellicht wachten… We snappen wel dat u denkt dat een pleeghond adoptie minder hard nodig heeft dan een hond die nog in de shelter zit. Maar eigenlijk zorgt u er, door een pleeghond te adopteren, voor dat een hond die het veel harder nodig heeft naar Nederland gehaald kan worden.

Dus kijkt u eens naar onze pleeghonden. Wellicht zit uw favoriete maatje hier wel tussen!

Kele: Een grappige, beige podenca die buiten bruist van de energie, maar binnen graag lekker ligt te slapen. Sinds 5 februari is Kele gereserveerd, hopelijk komt dit helemaal goed!
Cianne: Een kleine, super lieve galga, een beige hartendief, op zoek naar een thuis met grote tuin én een galgo-vriendje.
Rhea: Een kleine, bruinwitte podenca met één oog en een groot hart, die door veranderde werkomstandigheden op zoek is naar een nieuw thuis.
Acero: Een zwarte charmeur, een lieve en vrolijke galgo, op zoek naar een fijne roedel.
Marea: Een beige galga op leeftijd die binnen rustig ligt te slapen, maar buiten verandert in een enthousiaste, dartelende hond.