Protestmars 21 mei 2016

 

Zaterdag 21 mei was het dan zover, na lange voorbereidingen en overleg met politie en gemeente van Den Haag begon de protestmars tegen de hondenkwellingen in Spanje. 500 honden met hun baasjes verzamelde zich bij het Malieveld…wat een fantastische opkomst. Om 11 uur begon de mars, onder toezicht van politie en vrijwillige begeleiders richting het Spaanse consulaat alwaar een afgevaardigde van het consulaat een door ons opgesteld dossier zou aannemen. Een dossier waarin Patri vele voorbeelden van misstanden inclusief foto’s heeft gedaan, een foto zegt vaak meer dan duizend woorden… Vooraan met een groot spandoek liep naast onze voorzitter Esther Versluijs, Patri van de shelter Galgo’s del Sur en  Europarlementariër van de Partij voor de Dieren mevrouw Anja Hazekamp. Alle drie de dames hebben voor het Spaanse consulaat aan het Lange Voorhout hun zegje gedaan. Omdat de opkomst zo enorm was, was het helaas niet voor iedereen goed verstaanbaar…maar de intentie waarom we daar met z’n allen stonden was duidelijk.

500 overlevers van wreedheden en hun baasjes maakte zich sterk om de misstanden, het lijden, het jaarlijks dumpen, verbranden, mishandelen, ophangen etc. een halt toe te roepen. We zijn een verenigd Europa, er zijn regels hoe we met dieren om dienen te gaan. Ook Spanje dient zich aan de Europese regels dierenwelzijn te houden ! Dank aan allen die zijn gekomen…samen staat we sterker.

Dank ook aan DutchGalgoLobby voor het doneren van de banners, helaas mocht het grote bord niet tegen het hek van de ambassade staan, hier ’s morgens vroeg door twee van onze vrijwilligers neergezet (zie foto). Een ambassademedewerker was zo aardig om de dames te helpen het bord tegen een grote boom in het grasveld te zetten. Mevrouw de ambassade afgevaardigde heeft beloofd er voor te zorgen dat ons doessier en ons protest tot in de hoogste regionen in Spanje terecht zou komen…

Trots op onze voorzitter Esther Versluijs, trots op Patri die helemaal vanuit Spanje, samen met twee vrijwilligers Eli en Antonio naar Nederland is gereden. Trots op Anja Hazekamp dat zij als vertegenwoordiger van de Partij voor de Dieren ook haar stem heeft laten horen, maar bovenal…trots op ons allemaal, een ieder die zaterdag 21 mei 2016 met of zonder hond naar Den Haag is gekomen om duidelijk te maken dat deze wanpraktijken echt niet meer kunnen.

‘]