GRH is blij te kunnen zeggen dat we een geweldige winterwandeling hebben georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op 9 December van 12-16.
In het restaurant bent u welkom met uw viervoeter(s) en kunt u gebruik maken van een heerlijke lunch en of iets anders naar uw wensen.
De shop zal in het restaurant aanwezig zijn zodat u uw aankopen heerlijk warm en cosy binnen kunt doen.
Vanaf 13:30 zullen we gaan wandelen. Het is aan u of u de honden los kunt laten of niet. Alles is goed en aan u als baasje ter beoordeling. We gaan er een topdag van maken. Bent u nieuwsgierig naar het ras en wilt u informatie, dat kan die dag ook zeker! Trekt u gerust iemand van ons team aan hun jasje voor informatie. Wij gaan ook ons best doen om te zorgen dat de pleeghonden aanwezig zijn zodat u die kunt ontmoeten. Wellicht volgt er een match made in heaven. Wilt u graag gebruik maken van een lunch dan zien we uw aanmelding daarvoor graag binnenkomen op: info@greyhoundsrescue.nl
In ieder geval hopen we te zien op 9 december tussen 12-16 uur, locatie:
Dorpsstraat 25
3749AC Lage Vuursche
035 666 8426
Tot ziens!!
Team GRH

Registreer uw hond

Zoals u weet heeft uw hond een chip waarvan de gegevens bij aankomst in Nederland nog geregistreerd staan op het vorige adres in Spanje. Dat is veelal de shelter waar uw hond van afkomstig is.

Chipnummer op uw naam laten registreren. Let op: registratie bij de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) is wettelijk verplicht!

De galgo staat bekend om zijn snelheid en jachtdrift. Wanneer u de hond los laat lopen en tijdens het spelen “hier” roept wordt dit niet altijd even serieus door ze genomen. Zelfs een gehoorzame hond kan gezien zijn verleden onvoorzien zo van iets schrikken dat zij/hij de benen neemt. Daarom is het (sterk) aan te bevelen het chipnummer zo spoedig mogelijk op uw naam en adres te laten registreren. Daarnaast geldt sinds 1 april 2013 ook wettelijk een verplichte identificatie- en registratieplicht (I&R) voor honden.

Sinds een wetswijziging per 1 november 2021 is dient u uw hond zelf bij de NDG te registeren via uw dierenarts. Voor meer informatie kunt u hierover terecht bij uw dierenarts of neem contact op via info@greyhoundrescue.nl

België

In België vindt registratie van uw hond plaats bij de dierenarts. Deze leest de chip van uw hond uit en meldt hem/haar aan met een “Voorlopig Identificatiecertificaat” bij de BVIRH (Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden). Ongeveer een maand later stuurt het BVIRH het “Definitief Identificatiecertificaat” naar u toe. Dit certificaat bestaat uit 2 stickers (sticker 1 = NAW eigenaar en sticker 2 = beschrijving hond en gegevens chip) en een formulier dat dient ingevuld en verstuurd te worden naar het BVIRH in geval van adreswijziging, wijziging van eigenaar of in geval van overlijden van de hond.