Wederom hebben wij van Sin Voz (zijn stem) schokkende foto’s ontvangen.

Sin Voz is een non profit organisatie die zich ten doel heeft gesteld de dierenmishandelingen op Tenerife in beeld te brengen en zo mensen bewust te maken van de misstanden op het eiland. Met hun rapportages hopen zij dat daders gestraft worden.

Ook deze keer willen wij u hun foto’s tonen, om aan te geven hoe de galguero’s (jagers) met hun dieren omgaan. De manier waarop dit gebeurt scheelt niet veel met die op het vaste land. Natuurlijk vertellen we aan een ieder die het wil horen dat de honden soms aan een ketting van één meter staan, misschien wat overdreven…want sommige kettingen zijn niet eens één meter lang…en we zien het ongeloof in uw ogen, u kunt het zich haast niet voorstellen dat dit werkelijk gebeurt, misschien denkt u dat wij overdrijven? Dat kunnen wij ons op onze beurt ook heel goed voorstellen, wij wonen tenslotte in een land waar op bijna iedere hoek van de straat een dierenarts is gevestigd, waar we met onze lievelingen direct naar toe haasten als er maar windje dwars zit.

De honden die ter adoptie worden aangeboden zijn gered van deze gruwel, vaak gewoon zomaar op straat gevonden, waar ze zijn gedumpt en achtergelaten. Of ergens in de bergen gevonden door een toevallige voorbijganger, net op tijd gered van een verschrikkelijke hongersdood. Maar ook uit de dodingsstations worden honden gered en gelukkig zijn wij niet alleen. Verschillende organisaties halen er allerlei honden vandaan. Wij concentreren ons op de Spaanse galgo’s en podenco’s. En ook dit doen wij niet alleen, hierbij zijn wij afhankelijk van heel veel Spaanse vrijwilligers. Mensen die naast hun betaalde baan dagelijks de shelters bemannen, de honden verzorgen, poep ruimen, eten geven, wassen draaien, pups met de hand grootbrengen, honden socialiseren enzovoort enzovoort, en dat elke dag opnieuw. Spaanse vrijwilligers die net als wij al hun vrije tijd, een heleboel liefde en geld in de opvang van de honden steken. En soms (wat op zich natuurlijk al een vooruitgang is) wordt een hond door zijn galguero bij één van onze shelters afgegeven, hij weet dat er voor zijn hond een fijn nieuw thuis gevonden zal worden.

Zolang het nodig is, blijven wij ons  inzetten tegen de verwaarlozing en mishandeling van de Galgo Español in Spanje, maar we hopen oprecht dat er een dag komt, dat dit niet langer noodzakelijk is. Dat men zich ook in Spanje aan de Europese wetgeving houdt en handhaaft.

 

HIERONDER IN EEN SLIDESHOW MET SCHOKKENDE BEELDEN