Pixie en Dixie kunnen alleen SAMEN geadopteerd worden.

(4 november 2020) Pixie en Dixie zoeken een nieuw thuis, zij verblijven sinds kort in Nederland. Voor deze geweldige broer en zus zijn wij op zoek naar een liefdevol gezin. Zij zijn heel sociaal, nog jong, slechtziend, ze kunnen goed met andere honden omgaan, ze zijn nog wat verlegen en redden zich ondanks hun handicap heel goed.

Pixie & Dixie zijn twee kleine, ruwharige podenco’s van twee jaar en bovendien broer en zus! Pixie is het kaneel-kleurige teefje, en Dixie haar broertje met een voornamelijke witte vacht met kaneelkleurige vlekken. Hun moeder woonde bij een galguero, vermoedelijke als fokteef gezien het nestje dat ze kreeg. Maar liefst 7 pups werden geboren, waarvan er drie blind bleken te zijn: Pixie, Dixie en een zusje. De andere pups, die wel konden zien, begonnen hun drie blinde bloedverwanten aan te vallen. Het derde blinde pupje heeft dit niet overleefd… Hun galguero heeft daarop een shelter benaderd, met de vraag of zij konden helpen en een fijn thuis konden zoeken voor Pixie en Dixie.

Deze twee podencos zijn ontzettend lieve honden. Omdat ze zo jong al in een shelter zijn beland waar ze liefdevol en zorgzaam behandeld worden, hebben ze geen trauma’s of diepgewortelde angsten. Wel zijn ze erg voorzichtig en wat onzeker en heel verlegen, maar dat is goed te begrijpen als je beseft dat ze allebei nagenoeg blind zijn geboren. Ze hebben de wereld om hen heen nooit gezien, en zijn op zo’n jonge leeftijd al noodgedwongen bij hun moeder vandaan gehaald. Alles is nieuw en vreemd, en zonder goede oogjes erg lastig en zelfs een beetje eng om te ontdekken. Maar zodra ze merken dat de vrijwilligers hen alleen liefde en affectie willen geven, veranderen deze twee zichtbaar. Ze vinden het zo fijn om geknuffeld te worden. Na een aantal maanden hebben ze zich wonder boven wonder aan weten te passen aan het leven in de shelter. Ze zijn allebei lief en onderdanig.

Pixie en Dixie zijn allebei grotendeels blind. Pixie ziet iets beter dan Dixie, vermoedelijk kan zij licht en donker/schaduw van elkaar onderscheiden. In grote, open ruimtes past zij zich namelijk redelijk snel aan. Hoewel de precieze oorzaak onbekend is, is wel duidelijk dat het een probleem is met het hoornvlies.

Voor Pixie en Dixie willen we graag zo snel mogelijk een heel fijn thuis vinden. Ze zijn ontzettend aan elkaar gehecht. Hoe kan dat ook anders, vanaf hun geboorte zijn ze samen en samen hebben ze alle beproevingen doorstaan. Ze hebben dan ook veel steun aan elkaar en daarom zullen wij hen niet scheiden. Hun nieuwe baasjes zullen natuurlijk veel rekening moeten houden met hun blindheid, en samen zullen ze op zoek moeten naar oplossingen voor alledaagse dingen. Pixie en Dixie hebben dus echt wel speciale aandacht en enige ervaring nodig.

Wilt u wellicht uw hart en deur openen voor dit tweetal en/of heeft u vragen over  Pixie en Dixie? Wij vragen u om direct contact met ons op te nemen. De mensen van ons team zijn bereikbaar per  E-mail.