U bent geïnteresseerd in een of meer van onze hondjes

Graag verstrekken we u wat meer informatie over de adoptieprocedure. Allereerst vragen wij u een vragenformulier in te vullen. Dat doen we om voor u en voor ons duidelijk te krijgen welke hond het beste bij uw gezin past. Denk bijvoorbeeld aan oud of jong, speels of rustig, teef of reu, omgang met kinderen of met katten, enz.

Telefonisch contact

Kort nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, nemen wij telefonisch contact met u op. We weten vanuit uw aanvraag natuurlijk al veel over uw wensen, maar tijdens dit gesprek kunnen we daar nog wat dieper op in gaan en ook van uw kant kunt u dan alle vragen stellen die u heeft.

Huisbezoek

Daarna komt er altijd iemand van ons vrijwilligersteam bij u op huisbezoek. Dat doen we niet om u te keuren of om te kijken of u een mooi of schoon huis heeft hoor! Wij gaan gewoon altijd bij iedereen op huisbezoek zodat wij zeker weten dat de galgo een fijn tweede leven bij iemand thuis krijgt. Na alle ellende die de hond al heeft meegemaakt, is dat het minste dat we kunnen doen voor hem of haar. Wij nemen als het even kan dan een galgo mee zodat u van dichtbij een galgo in uw huis meemaakt. Tevens kunt u ons dan meteen het hemd van het lijf vragen!

Verwachting: de kortste weg naar teleurstelling

GRH doet aan nazorg van de door haar geplaatste galgo’s, hiervoor hebben wij ons nazorgteam en het team gedragsdeskundigen. Een gelukkig nieuw leven van ‘onze’ galgo’s is immers ons belangrijkste streven!

GRH doet haar best om de juiste match tussen adoptant en galgo te maken. Toch is het geen wiskundige formule en kan niemand precies voorspellen hoe de hond zal reageren op zijn nieuwe omgeving.

Wat men zich niet altijd realiseert is dat een volwassen galgo, die een grotendeels onbekend verleden heeft, geen onbeschreven blad is. Het is een hond met een verleden. GRH doet zijn uiterste best om een zo uitgebreid mogelijke geschiedenis van elke galgo te achterhalen. Maar wat iedere hond precies heeft meegemaakt, dat weet alleen de hond zelf. Ook wat hij niet heeft meegemaakt, is niet allemaal bekend. Heeft hij ooit kinderen ontmoet? Heeft hij ooit aan de riem gelopen? Kent hij verkeer? Heeft hij ooit weleens in een auto gezeten? Heeft hij überhaupt wel in een huis gewoond, kent hij de geluiden van de tv, de stofzuiger, de oven, de wasmachine etcetera….

Een volwassen galgo die in Spanje is weggehaald om hier een beter leven tegemoet te gaan moet nog heel veel LEREN. Hij moet zijn nieuwe wereld gaan ontdekken en gaan vertrouwen. Eigenlijk net als een pup. Verwacht niet van hem dat hij het Nederlandse leven kent en zich hier naadloos in zal voegen. Geef hem de tijd om aan alles te wennen. Forceer hem niet, dat zal hem alleen maar bang maken. En als de angst te groot wordt kan zelfs een galgo agressie inzetten. Dit doet hij niet omdat hij niet te vertrouwen is, nee, dit doet hij omdat hij nog niet genoeg vertrouwen heeft en er teveel druk op hem staat. Voor deze gevleugelde honden zult u een bijbehorend engelengeduld moeten hebben.

En wees niet bang om hulp in te schakelen want daar is GRH óók voor. We hebben een team van zeer ervaren gedragsdeskundigen, dat klaarstaat om je vragen over de omgang met uw galgo te beantwoorden, advies te geven of u te helpen een goede hondentrainer of gedragsbegeleider bij u in de buurt te zoeken.

Met een hond mag niet gefokt worden! Logisch toch…

Zodra u een hond definitief heeft uitgekozen, reserveren wij hem/haar in Spanje. Zodra wij het adoptiegeld op onze rekening hebben ontvangen, maken wij het geld over naar de shelters, zij hebben namelijk niet de middelen om de dierenartskosten e.d. voor te schieten. Ook geven wij de shelter de opdracht uw hond reis klaar te maken. Wij laten de hond steriliseren, inenten, chippen etc. en regelen dan de reis voor de hond naar Nederland. Houdt u er rekening mee dat het doorgaans nog een aantal weken kan duren voordat uw hond in Nederland aankomt.

Wanneer u een puppy uitkiest zal deze niet, i.v.m. de leeftijd gesteriliseerd of gecastreerd zijn en dit zal later onder uw verantwoordelijkheid moet gebeuren. Er mag dus niet mee gefokt worden. Na aankomst in Nederland zullen wij de hond op uw naam registreren bij de NDG Nederlandse databank gezelschapsdieren. Daarnaast krijgt u een nieuw passend veiligheidstuigje van ons. Wij verwachten van u dat u het tuigje in ieder geval de eerste 6 maanden gebruikt.

Het adoptiebedrag is in totaal 325 euro.

Als u eenmaal een adoptiehond via ons in huis heeft, blijven we altijd bereikbaar voor vragen en hulp. Zo hebben wij een gedragsdeskundige in ons team zitten voor als het onverhoopt echt lastig wordt. Zeker gedurende de eerste 6 maanden na adoptie zal ons nazorgteam regelmatig informeren hoe het gaat.

Vragenlijst

In navolgende vragenlijst vragen wij u om nú een voorkeur voor een bepaalde hond aan te geven. Liefst voor 2 tot 3 honden. Dit is nodig omdat er mogelijk al een adoptie loopt voor de door u uitgekozen hond(en).

Ik ben geïnteresseerd in een adoptiehond

Heeft u in dit stadium echter nog vragen, dan kunt u ons bereiken via adoptie@greyhoundsrescue.nl.