Bent u op zoek naar uw eerste hond? Naar een maatje voor uzelf, of naar het begin van een grotere roedel? Of zoekt u naar een maatje voor uw teefje? Wellicht is uw ideale keuze een van onze stoere kerels of lieve knapen!

Regelmatig blijkt dat mensen die op zoek zijn naar een hond, liever een teefje willen dan een reu. Een reu zou bijvoorbeeld erg dominant kunnen zijn, of ze denken dat een reu niet samen kan met de rest van hun roedel. Maar net als bij mensen, ligt dit echt aan het karakter van uw hond. Sommige honden zijn dominanter dan andere, ook bij reuen. En ook reuen kunnen onderdanig zijn. Het is echter belangrijk om u te realiseren dat dominantie bij galgo’s heel anders is dan de dominantie van een herder. Een herder is ingesteld om zijn huis en familie te verdedigen, bij galgo’s is dit niet aan de orde. Een galgo houdt van nature van een prettige, gemoedelijke sfeer. Dit betekent dat een galgo zich vaak liever in een onderdanig rol schikt om zo de veilige vrede te bewaren, dan dat hij wil proberen om wat hoger in de rangorde te komen.

Reuen kunnen ook prima functioneren in een roedel. Hoewel het inderdaad lastig kan zijn om twee volwassen reuen aan elkaar te laten wennen, zijn een reu en een teef juist een ideaal gezelschap. Twee pups of een volwassen reu en een pup kunnen ook prima aan elkaar wennen, omdat zij op een natuurlijke wijze kunnen uitvinden wie er hoger in rang komt. De rangorde binnen uw roedel is namelijk een wisselwerking. Heeft u een dominantere hond in huis, dan zal de nieuwe hond zich waarschijnlijk ondergeschikt opstellen. Maar is de nieuwe hond dominanter dan de hond die u al heeft, is de kans groot dat uw eerste hond zich onderdanig opstelt; uw eerste hond heeft dan namelijk niet de behoefte om zijn plekje te verdedigen. Het is daarom belangrijk dat u de honden onderling laat uitzoeken wie er hoger in rang staat. Dat kunnen ze normaliter prima samen oplossen.

Dus bent u op zoek naar een eerste hond, naar het begin van een roedel, of naar een maatje voor uzelf of voor uw teefje? Overweeg dan eens om een reu te adopteren! Nog niet overtuigd? Informeer dan gerust voor meer informatie en begeleiding voor een keuze voor reu of teef. Wellicht is uw ideale keuze een van onze stoere kerels of lieve knapen! Hieronder willen we graag kort enkelen van hen aan u voorstellen.

Mufasa: Een afwachtende brindle galgo die in een adoptiegezin veel meer kan opbloeien dan in een drukke shelter.
Manchas: Een sociale zwarte galgo, op zoek naar een rustig gezin.
Pedro: Een schitterende podenco met een ontzettend makkelijk karakter, geschikt voor elk gezin met een hondenmaatje!
Mexx: Een wat oudere brindle galgo, op zoek naar liefde en een warme mand.
Vali: Een elegante, zwarte galgo die nog aan veel moet wennen en daarom op zoek is naar een gezin met galgo-ervaring.
Shyboy: Een leuke podenco-mix die houdt van wandelen en knuffelen.
Uber: Een jonge, schattige podenco die als pup al in de shelter is beland, waarvoor we heel graag snel een echt thuis vinden zodat hij eindelijk kan leren hoe het is om een fijn thuis te hebben en zich kan ontwikkelen tot een fijn huisdier.
Archie: Een middelgrote galgo die angstig en verlegen bij ons kwam, en stukje bij beetje meer vertrouwen krijgt, maar wat zou dat veel sneller gaan bij z’n eigen familie!
Jesse: Een rustige, vriendelijke galgo met een heerlijk karakter.