Op 6 juni kwam het eerste transport van deze maand aan in Nederland, en vorig weekend arriveerde het extra transport. Terwijl de vorige lichting adoptanten wellicht nog aan het wennen is aan hun nieuwe viervoeter – en anders de viervoeter wel aan zijn/haar nieuwe, mooie leven – zijn wij al weer op weg om de volgende groep geadopteerde hondjes op te halen. Deze keer wordt deze zware, maar dankbare reis ondernomen door Frieda en Danny.

Greyhounds Rescue Holland heeft sinds het uitbreken van de Covid-19 crisis in Europa al 57 honden weten op te halen uit Spanje. Zoals u waarschijnlijk inmiddels wel weet, of anders hier kunt nalezen, zijn ook de Spaanse galgo’s en podenco’s getroffen door de Covid-19 crisis. De shelters waren overvol als nooit te voren, maar geadopteerde honden konden niet naar hun nieuwe thuis gebracht worden. Twee maanden lang was er geen enkele vorm van transport mogelijk; momenteel zijn we vooral afhankelijk van dure wegtransporten. En hier hebben we als stichting vol op ingezet. Het idee dat geadopteerde honden vast zaten in overvolle shelters, en daar plekken en middelen bezet hielden die de shelters ontzettend hard nodig hadden voor het redden van nog veel meer honden, brak ons hart. Zodra de maatregelen versoepeld werden, hebben we met man en macht gewerkt om zoveel mogelijk geadopteerde honden op te halen. Ons transportteam stond op en ging naar bed met het organiseren, met als resultaat al 57 opgehaalde honden. Momenteel zijn onze chauffeurs, Frieda en Danny, in Spanje om daar nog eens 10 honden aan toe te voegen. Als stichting zijn we ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben kunnen krijgen op zo’n korte termijn en onder zulke lastige omstandigheden. Dit hadden we echter niet kunnen doen zonder uw financiële steun. Wij danken u heel hartelijk voor uw bijdragen, ook namens de Spaanse shelters en de geadopteerde honden die dankzij u naar huis konden komen. We kunnen uw steun echter nog steeds heel goed gebruiken. Dus wilt u ons helpen bij het geweldige werk wat we doen? Dat kan door een donatie naar ons overmaken via deze link, of door een GRH wristband te kopen.

Onze bus, genaamd Henkie, krijgt deze maand dus maar nauwelijks rust. Nog geen week na de vorige aankomst, diende het volgende vertrek zich al weer aan. Zaterdagmiddag, 27 juni, vertrokken Frieda en Danny net voor vijven voor het derde transport deze maand. Henkie was weer volgeladen met hulpgoederen voor de shelters en onze chauffeurs waren op en top gemotiveerd. De reis verliep voorspoedig: na iets meer dan een uur was ons duo reeds in België en om half 8 ’s avonds was ook de grens met Frankrijk gepasseerd. Daar was het wel even zoeken voor rustplaatsen, want niet overal konden ze Henkie kwijt.

Danny en Frieda hadden zich goed voorbereid op deze reis. Daar waar Anneke begin juni gewapend met een camera en een lijst te fotograferen honden vertrok, heeft dit duo een vlog-camera mee. Gedurende de reis sturen zij naast foto’s ook geregeld filmpjes naar de adoptanten, om hen op de hoogte te houden van hun vorderingen. Als lid van het transportteam, maar ook als adoptante van prachtige Katniss, weet Frieda als geen ander hoe fijn dit is voor de families die vol smart op nieuws zitten te wachten. Ook voor hen wordt het een lange week…

Omstreeks 7 uur vanochtend, het was inmiddels zondag, had onze twee helden de Spaanse grens bereikt. Het enige waar ze onderweg last van hebben gehad, is slecht weer. Maar gelukkig zaten ze droog in de bus! Toen ze rond half 12 bij Madrid aankwamen, was het weer opgeklaard waardoor Danny een mooie foto van het stadion van Real Madrid kon maken; het eerste hoogte puntje van zijn reis? Een mooie route, die ze tussen de bergen door voerde, bracht ons duo naar hun pension in Córdoba.

Omstreeks half 6 vanmiddag kwam ons duo eindelijk aan op de plaats van bestemming. Hier hadden ze tijd om te rusten en zich op te frissen, alvorens ze naar Spaanse gebruiken later op de avond konden gaan eten. Ze hebben hierna echter alle tijd om bij te komen, want het eerste shelter bezoek van deze reis staat pas morgenavond op het programma: Arca de Seville.

Natuurlijk houden we u graag op de hoogte van de vorderingen van Frieda en Danny. Lees hier het volgende reisverslag.