Vandaag was het dan zover: de eerste honden werden verzameld. Na een mooi, vermoeiend, maar vooral indrukwekkend bezoek aan verschillende shelters, begonnen Frieda en Danny aan de lange weg naar huis.

De dag begon bijtijds voor onze chauffeurs, Frieda en Danny. Na een laatste heerlijke bak koffie, werd rond half 9 vanochtend afscheid genomen van hun leuke pension. Nog geen uur later arriveerden ze bij de shelter Galgos del Sur, om de eerste honden van het gezelschap op te halen: Brizna, Dameron en Maya. Het emotionele afscheid van hun verzorgers, liet duidelijk zien hoe betrokken de Spaanse vrijwilligers zijn bij de dieren die ze redden. Voor sommige honden hebben ze maandenlang liefdevol gezorgd; voor Brizna zelfs bijna een jaar. En zelfs al weet je dat je ooit afscheid moeten nemen van ze, het is onmogelijk om niet van deze lieve dieren te gaan houden…

Vervolgens werd omstreeks 11 uur Perla opgepikt. Een vrijwilliger was naar een afgesproken punt gekomen, om haar te overhandigen. Er moesten vandaag namelijk veel honden opgehaald worden en het was dus een druk schema! Niet veel later waren ze al weer bij de shelter Galgos en Familia om Pancho op te halen. De enige pup van dit transport is behoorlijk onder de indruk van alles wat er staat te gebeuren. Tegen de tijd dat hij dit weekend met zijn baasjes eindelijk naar zijn eigen huis onderweg is, zal hij ongetwijfeld diep in slaap zijn.

Tot slot werden Duna en Celia opgehaald, waarna het gezelschap met inmiddels 7 honden richting Valencia vertrok. Rond 7 uur vanavond kwamen ze aan bij de shelter Pon. Zoals gebruikelijk zullen ze hier overnachten, en zullen zowel de honden als onze chauffeurs hier hun benen kunnen strekken en lekker kunnen ontspannen.

Morgen begint het laatste deel van de reis. In de middag wordt vertrokken in de richting van Madrid, waar de laatste 3 hondjes worden toegevoegd aan de kostbare lading. Ook Tizon, Ketama en Corbata zullen dan op weg zijn naar hun nieuwe thuis. De aankomst in Nederland staat gepland voor zaterdagmiddag.

Natuurlijk houden we u ook graag op de hoogte. Leest u hier het bericht van de aankomst. Heeft u het vorige reisverslag gemist? Dan kunt u dat hier teruglezen.