Vandaag, zaterdag 4 juli, was de aankomst van het transport. De nieuwe families van 10 geadopteerde hondjes wachtten vol spanning op het moment dat ze hun nieuwe lieveling in de armen konden sluiten. Voor Frieda en Danny kwam er een einde aan een mooi, indrukwekkend en dankbaar avontuur. Voor 10 honden begon het avontuur pas: eindelijk een eigen familie!

Vrijdagmiddag, rond half 1, vertrokken onze chauffeurs Frieda en Danny richting Madrid. Hier werden tegen half 5 de laatste drie honden, Tizon, Ketama en Corbata, opgehaald. Het was erg warm, dus de hondjes waren blij dat ze in de koele bus mochten. Natuurlijk werden er eerst snel een paar foto’s gemaakt voor het thuisfront, want hun adoptanten wachtten al vol spanning op nieuws.

Toen het reisgezelschap compleet was, begonnen Frieda en Danny aan de laatste etappe van hun onvergetelijke avontuur: de lange rit terug naar huis. Hoewel het een spannende reis was voor de honden, waren ze stuk voor stuk heel rustig in de bus. De meesten hebben onderweg lekker liggen slapen. Ook Frieda en Danny konden wel wat rust gebruiken tijdens deze lange rit en ze wisselden elkaar af met rijden en slapen.

Omstreeks 1 uur vanmiddag, staken ze de grens met Nederland weer over. Veel adoptanten waren inmiddels gearriveerd en wachtten vol spanning in hun auto’s op het sein dat ze het terrein op mochten komen. Want natuurlijk is het nog steeds belangrijk dat de covid-19 maatregelen worden nageleefd.

Iets voor twee uur was het dan zo ver: de lang verwachte aankomst! Niet alleen onze vrijwilligers en de adoptanten waren erbij, maar ook RTV Rijnmond was van de partij om Esther, onze voorzitster, te interviewen. De hondjes konden niet wachten tot ze uit de bus mochten en hun nieuwe families konden niet wachten om hen te begroeten. Voor hen restte nog de reis naar huis, voordat ze eindelijk echt thuis waren. Geweldig om de foto’s te zien van al die lieve windhonden die zo ontzettend snel hun plekje in hun nieuwe huis gevonden hebben! Menig baasje had al snel de bank afgestaan; de nieuwe kussen en manden stonden er verlaten bij. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, onderstaand filmpje zegt nog veel meer dan dan dat: dit is waar we het allemaal voor doen!