Nu vliegen door de corona crisis niet mogelijk is, zetten we vol in op wegtransporten om geadopteerde honden vanuit de overvolle shelters in Spanje naar hun nieuwe leven in Nederland en België te brengen. Dit keer zijn Jan en Anneke onze twee helden, oftewel: Jan & Ann!

Hoewel de vertrekdatum 28 mei was, noemen we dit toch het juni transport. Eerder in mei kwamen namelijke al 33 geadopteerde Spaanse honden hun nieuwe toekomst tegemoet. Dit laat zien hoe hard er achter de schermen gewerkt wordt, om zoveel mogelijke geadopteerde honden uit Spanje op te halen. Gelukkig hebben we hier een geweldig team voor, dat inmiddels veel ervaring heeft opgedaan met betrekking tot reizen met corona-maatregelen in de verschillende landen… Als alles volgens plan gaat, arriveert ons duo op zaterdag 6 juni met 10 geredde honden.

Wie het verhaal van het afgebroken transport van maart dit jaar kent, weet dat er nog een lading vol spullen klaar stond om mee te mogen naar Spanje. Uiteraard ging alles – en nog meer – nu ook weer mee, om deze keer wel echt bij de shelters afgeleverd te worden. Mensen die dit verhaal kennen, herkennen misschien ook wel de naam van een van onze chauffeurs. Jawel, deze Jan is dezelfde als de Jan voor wie het transport van maart eindigde op de eerste hulp in Spanje… Ondanks deze heftige ervaring, was Jan ook deze keer weer gewoon van de partij; even opgewekt als altijd en misschien nog wel meer vastberaden dan de vorige keer! Zijn reismaatje, is deze keer Anneke. Bewapend met een camera zal deze fotografe prachtige foto’s kunnen schieten van de honden die in Spanje nog wachten op adoptie…

Donderdag 28 mei om kwart over tien ’s avonds, begon de reis voor Anneke. Een laatste dutje zat er vanwege de opwinding en de gezonde spanning niet meer in, en dus werd het een extra lang afscheid van het thuisfront en nog een laatste lesje Spaans aan haar collega-vrijwilligers. Net voor middernacht begon het avontuur van Jan & Ann dan echt! De bus werd nog even volgetankt, en toen vertrokken ze voor de reis van ongeveer 1.400 km van Leersum naar Girona.

De reis verliep volgens plan, de grenzen werden zonder problemen overgestoken en omstreeks half 3 vanmiddag, vrijdag 29 mei, arriveerden ons duo bij het hotel in Girona. Ook het inchecken ging soepel, waardoor ze de middag vrij hadden om uit te rusten en te ontspannen na de lange reis. En om een filmpje te maken om u in vogelvlucht mee te nemen door hun dag:

Girona is natuurlijk alleen maar een tussenstop; morgen wordt de reis vervolgd langs de oostkust van Spanje, bestemming: Valencia. Een rit van nog eens zo’n 500 km. Hier zullen ze de eerste shelter van dit transport bezoeken – Pon – en kennismaken met de eerste 3 geadopteerde honden: Mila, Alladin en Nadal! Uiteraard zullen we u ook van deze dag weer op de hoogte houden!

Wilt u de avonturen van Jan & Ann volgen tijdens deze bijzondere reis? Bekijk hier het volgende reisverslag.