Dag 2 van het avontuur van Jan & Ann bracht hen naar de eerste shelter van het bezoek: PON. Hier ontmoetten ze de eerste 3 honden die op de terugreis mee mogen, én een hele bijzondere podenca genaamd Delli.

De dag van Jan begon al vroeg: voor 6 uur stond hij naast zijn bed, te trappelen om de reis te vervolgen. Het is ook een heel bijzondere reis om mee te mogen maken. Het bezoeken van de shelters in Spanje waar het avontuur voor al onze hondjes eigenlijk al begint, is een geweldige en dankbare ervaring. Het is ook heel speciaal om de Spaanse vrijwilligers te mogen ontmoeten. Mensen die je nog nooit ontmoet hebt, die je verder helemaal niet kent, maar ondanks de taalbarrière is er meteen een klik. Je bent allemaal galgo en podenco liefhebber, en dat is genoeg.

Het is daarnaast ook een ontzettend vermoeiende reis: 1.400 km op dag 1, en nog eens 500 km op dag 2. Anneke had daarom besloten om uit te slapen – tot bijna 9 uur – zodat ze uitgerust en ontspannen weer de weg op kon. Na een rustig ontbijtje vertrokken ze naar Valencia, een rit die volgens de planning zo’n 5,5 uur had moeten duren. Dit werd iets langer, omdat de twee graag wat meer van de omgeving wilden zien en daarom de navigatie op dezelfde straat in een andere stad hadden ingesteld…….ehhh, nee toch niet, het was een vergissing. Onderweg werden ze ook nog gecontroleerd, maar alle papieren waren in orde en dus konden ze zonder problemen verder.

Even na zessen kwam ons duo aan bij de shelter, waar ze een ontzettend warm welkom kregen (zie filmpjes onder dit bericht). Vooral Anneke werd letterlijk bedolven onder de liefde van alle honden. Ze maakten meteen kennis met de broertjes Alladin en Nadal, die heerlijk vrij spelend in de rondte liepen. Ze worden duidelijk erg goed verzorgd in de shelter en hebben het er goed naar hun zin! Ook voor onze twee reizigers werd goed gezorgd: een thuis-gekookte maaltijd werd ze voorgeschoteld.

Anneke liet hier ook meteen haar geweldige talent als fotografe zien, door mooie foto’s te maken van de honden die nog wachten op adoptie. In het bijzonder ging ze op zoek naar Delli, een bijna 6 jaar oude podenca die al jaren wacht op een eigen thuis. Delli was erg verlegen toen ze in de shelter kwam, en dat is duidelijk op haar foto’s te zien. Wat daarop helaas niet te zien was, is hoe ontzettend ze veranderd is sinds ze in de shelter woont. Dankzij de liefde en zorg van de vrijwilligers is ze helemaal opgebloeid. Ze is een enorm lieve, aanhankelijke en speelse hond geworden, die zonder bang te zijn kan genieten van alle aandacht die ze krijgt. Anneke heeft deze metamorfose treffend op foto vast weten te leggen. Hopelijk krijgt Delli hierdoor net wat meer aandacht, want als u niet spontaan verliefd wordt op deze foto dan trekt haar geweldige karakter u vast over de streep!

Morgen neemt het avontuur van Jan & Ann u mee naar Córdoba via Jáen, een reis van bijna 600 km. Halverwege de middag wordt de shelter Huella de Jáen bezocht, waar hulpgoederen worden afgegeven en natuurlijk meer foto’s van adoptiehonden worden gemaakt. Tegen het eind van de middag wordt ons duo verwacht in de omgeving van de shelter Galgos del Sur, waar ze een dag later Prunus, Nobita en Dustin zullen ontmoeten. Enkele andere honden die mee mogen gaan op reis naar hun nieuwe thuis duurt nog een of twee dagen langer.

We houden u graag op de hoogte van de belevenissen van Jan & Ann. Bekijk hier voor het volgende reisverslag. Heeft u het vorige reisverslag gemist, klik dan hier!