Het is dag 3 van het avontuur van Jan & Ann. Tijd voor een bezoek aan de volgende shelter: Huella de Jáen.

Na een schitterende zonsopgang in Spanje, vertrok ons duo halverwege de ochtend voor de volgende etappe van ruim 500 km. Eerste stop: de shelter Huelle de Jáen. Toen ze hier, keurig volgens schema, rond 3 uur vanmiddag aankwamen, werden ze uitbundig begroet door een groep geredde galgo’s en podenco’s. Die hadden zich al kwispelend bij het hek verzameld om ons duo te verwelkomen. Ook van de vrijwilligers kregen ze natuurlijk een warm welkom. Ze waren erg blij met de spullen die we voor ze meegenomen hadden uit Nederland. Ze zijn gewend te moeten roeien met de riemen die ze hebben, maar in deze tijd kunnen ze alle hulp extra goed gebruiken.

Jan & Ann maakten hier ook kennis met Robin, een wat oudere podenco-mix die helaas al langer op de site staat. Op het filmpje is goed te zien hoe ontzettend lief Robin is, hoe hij geniet van de aandacht, knuffels en kusjes die hij van Anneke krijgt. Niet zo vreemd als je weet dat hij niet van een galguero afkomstig is, maar juist gewend is om in huis te wonen. Dat maakt het extra lastig en verdrietig voor hem, dat hij nu in een shelter zit. We hopen van harte dat hij snel een goed thuis vindt, en hopelijk helpen de mooie, nieuwe foto’s die Anneke van hem gemaakt heeft hierbij!

Na een kort bezoek was het weer tijd om verder te reizen richting Córdoba. Omstreeks 6 uur bereikten ze hun volgende overnachtingsplek – een bungalow. Wie denkt dat dit het einde van de werkdag is, heeft het mis. De foto’s moeten immers nog worden uitgezocht en naar het webteam worden doorgestuurd, en in haar ‘vrije tijd’ heeft Anneke het filmpje van de dag weer gemonteerd (zie onderaan dit bericht). En natuurlijk wordt de dag van morgen voorbereid.

De bungalow is hun uitvalsbasis voor de komende dagen. Vanuit hier kunnen ze morgen een bezoek brengen aan de shelter Galgos del Sur, waar Prunus, Nobita en Dustin zijn begonnen aan hun laatste nachtjes slapen voor hun grote reis! Ze zullen hier foto’s en filmpjes maken voor op de website, maar ook aantekeningen verzamelen over de honden. Er zijn natuurlijk weer nieuwe honden, en ze krijgen mogelijk updates over honden die er al wat langer zitten. Het is soms indrukwekkend om te zien hoe honden kunnen veranderen als ze eenmaal gewend zijn aan het leven in de shelter. Soms komen honden erg verlegen of zelfs een beetje bang binnen, maar hebben ze na een paar maanden alle schroom van zich afgegooid en komen hun leuke, grappige, en ondernemende eigenschappen tevoorschijn. Dit willen dan natuurlijk graag aanvullen op onze website!

We houden u graag op de hoogte van de belevenissen van Jan & Ann. Bekijk hier het volgende reisverslag. Heeft u het vorige reisverslag gemist, klik dan hier!