Dag 4 van het avontuur van Jan & Ann stond in het teken van de shelter Galgos del Sur. Eindelijk een dag van minder kilometers in de bus, maar dat betekende niet dat ze het rustiger aan konden doen!

Zoals inmiddels gebruikelijk is geworden, stond Jan weer vroeg op om een prachtige foto van de zonsopgang voor ons te maken. Het is te merken dat hij al een aantal dagen intensief met een fotografe optrekt; de foto is werkelijk schitterend! Op de wat redelijkere tijd van 8 uur ’s morgens voegde Anneke zich bij hem, en halverwege de ochtend kwamen ze aan bij de shelter Galgos del Sur.

Nu er weer een mogelijkheid tot transporten is, worden geadopteerde honden zo snel mogelijk naar hun nieuwe thuis gebracht. Niet alleen wij waren daarvoor naar Spanje gekomen, maar er was ook een transport dat honden kwam ophalen die naar Zwitserland zouden gaan. Hierdoor komt er weer plek vrij, die meteen wordt opgevuld met zoveel mogelijk nieuwe honden. En honden die pas kort in de shelter zijn, hebben vaak even nodig om aan hun nieuwe omgeving te wennen. Alles is namelijk anders en vreemd om hen heen, en dat maakt deze lieverds – die vaak heel wat te verduren hebben gehad – wat onzeker. Aan de vrijwilligers wennen ze vaak redelijk snel, maar nieuwe gezichten zijn toch weer spannend. Hierdoor trof ons duo veel bange en verlegen honden aan, waarvan het uiteraard moeilijk is om ze leuk op de foto te zetten… Anneke had dan ook een mooie uitdaging, maar die is ze met beide handen aangegaan en is daarin ook nog geslaagd!

Het laat ook zien hoe ontzettend druk de vrijwilligers zijn. Twee internationale transporten in 1 week, twee bezoeken op een dag, een berg nieuwe honden, en dan zijn ze ook nog bezig met de bouw van een nieuwe shelter… ! Ze komen werkelijk waar handen te kort! Als alles goed gaat, komen half juni de zonnepanelen voor de stroom en over twee weken wordt ook het water aangesloten. Ze hebben echter hard geld nodig, om deze nieuwe shelter af te kunnen maken! Als u hen hierbij financieel wilt ondersteunen kan dit via onze stichting (via een bankoverschrijving naar rekeningnummer NL94 INGB 0683 8660 79 (ING-Bank) t.n.v. stichting Greyhounds Rescue Holland, o.v.v. “Donatie GDS”. Bij betaling vanuit het buitenland gebruikt u het BIC-code: INGBNL2A).

Morgen is het weer vroeg dag voor ons duo. Dan staat om 9 uur al een bezoek aan de shelter Huelle Verde, in Olvera, op de planning. Een rit van zo’n 150 km. Daarna volgt een bezoek aan Arca de Seville, ruim 100 km verderop. Ook dat wordt dus weer een lange dag!

We houden u graag op de hoogte van de belevenissen van Jan & Ann. Bekijk hier het volgende reisverslag. Heeft u het vorige reisverslag gemist, klik dan hier!