Op de inmiddels vijfde dag van dit transport, bezochten Jan & Ann twee shelters: Huella Verde en Arca de Seville. Bij de eerste van deze shelters ontmoetten ze bovendien een heel speciaal hondje: Billy.

De dag begon al vroeg: om 6 uur was ons duo al uit de veren. Na het ochtendritueel – Jan die foto’s maakt van een prachtige zonsopkomst – vertrokken ze naar de eerste shelter van de dag: Huella Verde. Onderweg reden ze kilometers lang langs zonnebloemvelden, een prachtig gezicht zoals in het filmpje onderaan dit bericht te zien is.

Omstreeks 9 uur arriveerden ze bij Huella Verde. Hier ontmoetten ze een heel speciaal hondje: Billy. Ongeveer een jaar geleden plaatsten we een bericht op de website over hem, of eigenlijk was het meer een oproep: ik ben zo bang, wilt u mij helpen? Negen maanden jong was Billy pas toen hij in de shelter terecht kwam, doodsbang en ontredderd. Tijd kan wonderen verrichten, maar niet voor Billy. Pas toen hij in een pleeggezin werd ondergebracht, begon hij met het maken van kleine stapjes. Maar de arme ziel had nog een lange, lange weg te gaan…

In de voorbereiding op dit transport hebben we het veel over Billy gehad. Anneke kreeg de opdracht mee om zoveel mogelijk leuke foto’s en filmpjes van hem te maken. Die zouden dan meteen dezelfde avond gebruikt kunnen worden voor het “Hond van de Week” bericht – dat uiteraard over Billy zou gaan. Onze missie was eensgezind en duidelijk: proberen een goed thuis voor hem te vinden zodat Billy met het volgende transport mee kon en naar zijn forever home kon verhuizen. Hoe sneller hij “thuis” is in goede handen met genoeg liefde, geduld en ervaring met getraumatiseerde honden, hoe beter het is voor hem. Anneke deed haar taak met verve en overlaadde ons met foto’s vanaf de allereerste stap die ze op het terrein van de shelter zette. Maar het hond van de week bericht is er niet meer van gekomen. Dat zou even kort als spectaculair zijn geweest: Billy heeft zijn thuis gevonden! We zijn ontzettend blij voor hem, want we weten zeker dat hij in de allerbeste en allerliefste handen terecht komt!

Na dit bezoek reed ons duo door naar de tweede shelter van de dag: Arca de Seville. Hier kwamen ze tegen het eind van de ochtend aan. Het werd maar een kort bezoek, omdat de honden vanwege de extreme hitte niet naar buiten konden. Wel ontmoetten ze hier een leuk, grappig podenco-mix teefje: Abril. Dit is een alleraardigst, vriendelijk en aanhankelijk hondje. Ze geniet zowel van een aai en een knuffel van een mens, als van het gezelschap van een andere viervoeter. Oh, en ze is nog beschikbaar voor adoptie!

Vanwege dit korte bezoek, was er toch tijd over om nog even langs Galgos del Sur te gaan, om foto’s en filmpjes te maken van Prunus, Nobita en Dustin. Deze drie honden komen met dit transport meer naar Nederland, en hun nieuwe families wachtten met smart op nieuws over hen!

Morgen is het al weer de laatste dag van het bezoek, overmorgen zullen de honden worden opgehaald en wordt er begonnen aan de lange rit naar huis. Op deze laatste dag staat een bezoek aan de shelter Galgos en Familia op de planning. Hier wacht Ted tot hij aan zijn grote reis mag beginnen…

We houden u graag op de hoogte van de belevenissen van Jan & Ann. Bekijk hier het volgende reisverslag. Heeft u het vorige reisverslag gemist, klik dan hier!