Dag 8 en 9 van het avontuur van Jan & Ann stond in het teken van de voorbereidingen voor het laatste deel van de reis.

Na de aankomst in Valencia op 4 juni rond middernacht hebben onze chauffeurs en honden genoten van een welverdiende nachtrust, op 5 juni zou tenslotte het laatste gedeelte van de reis beginnen.

Gisteren was een rustdag voor de chauffeurs, ze konden alles rustig klaar maken voor de reis, nog even genieten van de zon en spelen met de honden. Kijkt u maar eens naar de leuke foto’s. Maar met name voor het thuisfront van GRH was het nog enorm spannend. Nog steeds waren niet alle traces rond (die zijn noodzakelijk om de honden te mogen vervoeren in Europa). Inmiddels was alles geregeld voor de shelter in Cordoba en de shelter in Frigiliana, maar nog niet voor de shelter in Valencia. De spanning steeg, maar uiteindelijk rond 1 uur ’s middag kwam het verlossende woord. Ook die traces waren goedgekeurd. Rond vijf uur in de middag is het grote gezelschap vertrokken met hun kostbare lading – van 9 prachtige honden waarvan er al 8 acht geadopteerd zijn en eentje in de pleeg gaat – voor het laatste gedeelte van de lange reis. Ook deze reis zal weer voor een groot gedeelte tijdens de nachtelijke uren zijn. Voor de adoptanten en de pleegmama wordt het nu alsmaar spannender en ze tellen de uren en sinds vanochtend zelfs de minuten af. Tenslotte komen hun lieverds hierdoor steeds dichterbij Nederland.

Na de nacht was natuurlijk iedereen vroeg wakker. Eerste gedachte is dan: waar zijn ze nu en is alles goed gegaan. Gelukkig wel hoorden we rond 7 uur. Om 9 uur vanochtend waren ze al ruim voorbij Parijs en waren onze chauffeurs zo lief om nog even voor ons en voor alle mensen wiens hond in de bus zitten een paar prachtige foto’s te maken. De honden maken het prima, al zijn ze natuurlijk wel wat nerveus, moe en van slag door alle veranderingen en de reis. De honden hebben natuurlijk geen idee wat er gaat gebeuren met hen, alles is anders, alles is nieuw. Zal het leven vanaf nu mooier worden voor hen. Al die onzekerheden voor hen. Zoals het er naar uit ziet komt de bus ongeveer 14.00/14.30 uur arriveren.

De laatste avonturen van deze busreis en van de aankomst volgt vanavond of morgen. Hebt u het vorige verslag misschien gemist? Dat kunt u alsnog hier teruglezen als u wil.