Het mooie weer komt er aan, wij houden van de zon en onze Spaanse honden ook. De volgende wandeling wordt daarom gehouden op zondag 19 mei a.s.! Wij hopen u en uw honden ook te zien. Een heerlijk moment om met elkaar bij te praten en bij te snuffelen.

…..en natuurlijk is deze wandeling zoals altijd ook bedoeld voor een inzameling van spullen voor de shelters.

Ook dit keer willen we heel graag halsbanden, riemen, tuigjes inzamelen die u niet meer gebruikt. Alles moet uiteraard schoon en in goede staat zijn, want anders hebben de shelters er helaas niets aan. Verder zijn anti parasitaire middelen, dus vlooien- en tekenbestrijding en ontwormingsmiddelen, heel hard nodig. Ze zijn gek genoeg in Spanje namelijk zeker 3-4 keer zo duur dan hier bij ons.

Ook zal onze eigen GRH kraam aanwezig zijn. Tot slot zal er ook iemand van de Spaanse shelters aanwezig zijn. Ze komt er speciaal voor naar Nederland. Dit keer is het Patricia Almonso Ponce van shelter Galgos del Sur in Cordòba. Iedereen is van harte welkom, ook mensen van buiten onze stichting, maar dit keer in het bijzonder alle families die een hond van deze shelter hebben geadopteerd. We weten heel zeker dat we Patri (haar naam wordt in het dagelijks gebruik altijd afgekort, vandaar) nergens gelukkiger mee kunnen maken dan veel van haar eigen lievelingen te zien. Natuurlijk weten veel mensen niet uit welke shelter hun hond komt, maar het is te vinden in het adoptiecontract. De sheltercode wordt daar genoemd en van deze is het GDS.

De locatie voor de wandeling het Erkemederstrand in Zeewolde. Het Erkemederstrand is het bekende hondenstrand dat in 2018 de award heeft gekregen van Doggydating voor “de leukste hondenuitlaatplaats van Nederland” en natuurlijk kunt u daar al meteen parkeren en lekker gaan wandelen met uw honden, maar wij stellen als plek van samenkomst liever voor strandpaviljoen De Jutter. Het adres is: Erkemederweg 79, 3896 LB Zeewolde. Dit is ook beter toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Van daar uit mogen de honden alleen aangelijnd mee naar het hondenstrand (Erkemederstrand) en dat is ongeveer 10-15 minuten lopen.

Zoals altijd mogen de honden samen heerlijk rennen en spelen met elkaar op het strand, voor of nadat u hebt rondgekeken bij de GRH kraam, wellicht iets hebt gekocht of iets hebt meegenomen voor de inzameling. Het is wel erg belangrijk dat u voor uzelf en voor uw honden zorgt voor eventuele regenkleding of een handdoek om hen goed af te drogen. Het is dan weliswaar mei, maar dat sluit niet uit dat er met het hollandse weer een flinke plensbui kan vallen.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en we zien u heel graag op 19 mei a.s. De ontvangst is vanaf 11.00 uur en vanaf ca. 12.00 uur begint de wandeling. Daarna kunt u lekker rondsnuffelen of gezellig bijpraten onder het genot van een hapje of drankje. De eindtijd van de wandeling is ca. 15.00 uur.

Wij kunnen bijna niet wachten tot het zover is. U ook? Het zou fijn zijn als u ons wilt laten weten of u er bij bent, zodat we tijdig weten hoeveel mensen we mogen verwachten. Dat kan via emailadres: hond@www.greyhoundsrescue.nl