Afgelopen nacht was het vertrek moment daar. In de vroege uurtjes werd de lading nog één keer gecontroleerd, alvorens onze vrijwilligers in de bus klommen en begonnen aan de lange rit naar Spanje…

Het vertrekpunt van deze reis was Breda, Noord-Brabant. Onze bus, Henkie, was helemaal volgepakt met spullen voor de shelters. Ondanks de regen begonnen onze twee vrijwilligers, Matthieu en Richard, met goede moed aan de tocht naar Miranda de Ebro in noord Spanje. De geplande aankomst zou rond een uur of 3 ’s middags zijn. Dat betekent dat de slordige 1,350 km die voor de boeg lag in zo’n 15 uur overbrugd zou worden, inclusief een aantal noodzakelijk stops om te tanken en even de benen te strekken…

Twee chauffeurs betekent gelukkig dat terwijl de ene rijdt, de ander kan slapen. Door het rijden af te wisselen kunnen er dus veel kilometers gemaakt worden. Zodoende waren ze om 8 uur vanochtend al diep doorgedrongen in Frankrijk; ze waren Bordeaux al op zo’n 400 km genaderd en de Spaanse grens lag nog “maar” zo’n 500 km verderop. Via de A10 reden ze richting Bordeaux en vanaf hier leidde de A63 hen richting de kust. De stakingen in Frankrijk zijn hierbij niet onopgemerkt gebleven; onderweg zijn ze kilometers lange files van vrachtwagens tegengekomen. Gelukkig was er nog wel een rijbaan open voor verkeer en werd rond een uur of 3 de Spaanse grens overgestoken. Vanaf hier was het nog zo’n 200 km naar Miranda de Ebro, het eindpunt van de lange tocht van vandaag. Rond half 5 in de middag, maar iets later dan gepland, was het eerste deel van deze reis volbracht. Chapeau, heren!

Miranda de Ebro is alleen een tussenstop en overnachtingsplek. Na de welverdiende rust en ontspanning, zetten Richard en Matthieu morgenvroeg de reis weer voort. Op zondag staat namelijk een bezoek aan twee shelters op het programma. Eerst Huella de Jáen in Jáen, en vervolgens Galgos Del Sur in Córdoba. Hier zullen ze de eerste drie geadopteerde galgo’s ontmoeten, die ze enkele dagen later mee mogen nemen om hun nieuwe families te ontmoeten. En daar doen ze het allemaal voor… Om die lieve galgo’s aan een beter leven te helpen.

Wilt u Matthieu en Richard volgen op deze bijzondere reis? Klik dan hier voor de volgende update – uiteraard met foto’s van de gelukkige galgo’s! Tot morgen!