De derde dag begon voor Richard en Matthieu vanochtend natuurlijk met een lekker ontbijt, koffie, gezellig even samen ontspannen na een nacht in een goed bed te hebben geslapen. Dát is wel wat anders dan een hele nacht doorrijden natuurlijk en daar genieten ze nu ook wel van.

Vandaag stonden bezoeken aan Galgo Freedom en Galgos en Familia op het programma. Onze mannen vertrokken al rond half 9 richting Malaga, een afstand van ongeveer 160-170 kilometer. Dat is een reis van zo’n 2.5 uur en om 11.00 uur kwamen ze aan bij een van de pleeggezinnen van de shelter Galgo Freedom. Ook de eigenaresse van de shelter was er om hen warm welkom te heten. Natuurlijk werden als eerste ook voor deze shelter de nodige hulpmaterialen uitgeladen uit de bus en afgegeven. Dát alleen al zorgt voor een warm welkom, want al die spullen zijn zó hard nodig voor de honden.

Er werd hen alles verteld over de manier van werken van Galgo Freedom. De eigenaresse heeft een kleine shelter aan huis en kan gelukkig beschikken over een aantal pleeggezinnen. Dat is geweldig voor de honden en het is hen dan ook aan te zien dat ze blij en gelukkig zijn, zelfs degenen die hun trauma’s nog niet hebben verwerkt.

Natuurlijk kregen ze een kop koffie met wat lekkers er bij, werd er ook gezellig gepraat en hoe kan het anders. Het zijn tenslotte allemaal mensen bij elkaar met een groot hart voor de rescuehonden. Daar vind je elkaar heel makkelijk in. Daarna was het al tijd om afscheid te nemen en gingen ze op weg naar Galgos en Familia dat ook in Malaga is gelegen.

Ook hier was het weer dezelfde routine, eerst de zo nodige hulpmaterialen uitladen, een warm welkom met een kop koffie en een fijne rondleiding door de shelter. In vergelijk met Galgo Freedom is deze shelter erg groot, er zitten zover wij weten naar schatting zo’n 80-90 honden. Grotendeels in de shelter en een aantal zit in pleeggezinnen. Deze zes honden mogen donderdag a.s. mee op weg naar Nederland.

Onze mannen gingen na afscheid te hebben genomen van een aantal van de vrijwilligers in de shelter nog even de deur uit samen met twee dames van Galgos en Familia voor een gezellige lunch, waarna ze moe maar voldaan weer terug zijn gereden naar hun basis in deze dagen in Cordoba. Vanavond zijn ze van plan weer op tijd naar bed te gaan, want voor morgen staat er weer een bezoek aan een shelter op het programma.

We houden u graag op de hoogte van de belevenissen van Richard en Matthieu. Klik hier voor het volgende reisverslag. Heeft u het reisverslag van gisteren gemist, klik dan hier!