Dag 4 was een relatief rustige dag, die in het teken stond van een bezoek aan de shelter Huella Verde. Daarnaast konden Matthieu en Richard genieten van wat welverdiende vrije tijd.

Huella Verde is een relatief kleine shelter, gelegen in Olvera. Dit ligt op zo’n 150 km van Córdoba, en is daarmee de kortste afstand die de heren op één dag afleggen tijdens deze reis. Ze hoefden er pas tegen het eind van de middag te zijn, en dus was er – voor de verandering – genoeg tijd om een dagje de toerist uit te hangen. Richard en Matthieu hebben genoten van de mooie omgeving nabij Olvera, het heerlijke eten en natuurlijk van hun vrije tijd!

Rond half 5 kwamen ze volgens planning aan bij de shelter, waar het gebruikelijke warme welkom welkom volgde. Aangezien de shelter niet met een gewone auto of bus te bereiken is, moesten onze vrijwilligers de tassen met spullen het laatste stuk lopend vervoeren. Dit was een behoorlijke opgave vanwege een behoorlijk klimmetje dat overbrugd moest worden. Maar gelukkig kregen ze hulp van hun Spaanse collega’s.

Nu zijn alle shelters ontzettend blij met alle spullen die we voor ze mee brengen, maar bij Huella Verde waren ze extra dankbaar voor alles. Deze shelter heeft het namelijk extra moeilijk, zo hebben ze hier bijvoorbeeld geen stromend water. In plaats daarvan komt één keer per week een tractor een voorraad brengen. Als dat water op is, moeten ze zelf naar een rivier lopen om jerrycans te vullen.

Ondanks deze moeilijke omstandigheden, wordt er zo goed mogelijk voor de geredde honden gezorgd. Ze beschikken over een groot terrein waar de opgevangen honden naar hartenlust kunnen rennen, spelen én graven! (Zie het filmpje hieronder.) De honden waren ook ontzettend enthousiast over hun bezoek en kwamen onze vrijwilligers dolblij begroeten. En natuurlijk waren de galgo’s ook erg blij met de extra jassen en dekens die ze hebben gekregen!

Daarmee zat een rustige en toch hartverwarmende dag er weer op. Dag 5 wordt weer een langere dag, dan worden twee shelters in Sevilla bezocht. In de ochtend gaan Matthieu en Richard naar Argos, en zullen ze met een van hun vrijwilligers een hondenhotel bezoeken waar ze ook nog enkele geredde honden hebben ondergebracht. Aan het eind van de middag gaan ze op bezoek bij Arca Sevilla. Dat wordt alweer de laatste dag voordat ons tweetal huiswaarts keert, mét een negental geredde galgo’s!

We houden u graag op de hoogte van de belevenissen van Richard en Matthieu. Klikt u hier voor het volgende reisverslag. Heeft u het vorige reisverslag gemist, klik dan hier!