Dag 6 – Na een mooi maar vermoeiend meerdaags bezoek aan verschillende shelters in Spanje, begonnen Richard en Matthieu vandaag aan de reis terug naar Nederland. Een reis die ze niet alleen maken: negen geredde galgo’s vergezellen hen op deze terugweg.

Om 8 uur vanochtend begon een spannende dag voor Binti, Obi, en Dartacan. Hoewel het voor onze twee super mannen dag 6 is, begint de reis nu pas voor deze twee geadopteerden én een gereserveerde galgo. Ze werden opgehaald bij de shelter Galgos Del Sur. Al zodra de vrijwilligers binnenkwamen, wisten deze drie dat het een bijzondere dag zou worden. Ze voelden namelijk als geen ander aan dat er iets spannends, een beetje engs, maar ook iets heel moois staat te gebeuren. De Spaanse vrijwilligers namen afscheid van deze drie lieverds. Dit is waar zij zo hard voor werken: om deze galgo’s op te vangen tot ze hun eigen thuis gevonden hebben. Elke hond die naar zijn gouden mand vertrekt, is een kleine overwinning en een grote beloning voor hen.

Omstreeks half 8 vanmorgen reden onze 5 reisgenootjes van Córdoba naar Málaga, waar nog 6 honden van de shelter Galgos en Familia werden toegevoegd aan het reisgezelschap. Hier was nog kort oponthoud, veroorzaakt door een galgo die de kans had gezien weg te glippen terwijl 6 van zijn vriendjes klaar werden gemaakt voor hun reis. Deze moest uiteraard eerst gevangen worden, voordat de bus gereed gemaakt kon worden voor vertrek. Dit was zo gepiept, want echt weg lopen wilde de galgo niet – het leven in de shelter is vele malen beter dan alleen op straat moeten zien te overleven! Maar wat had ook hij graag mee gewild naar Nederland, om een bij een fijn gezin te mogen komen wonen… Helaas moest hij nog even geduld hebben. Maar voor Morix, Oslo, Dartanan, Nevada, Gorka en Marea begon deze reis wel vandaag. Van het negental dat mee mag, heeft alleen Marea haar gouden mand nog niet gevonden. Bent u benieuwd naar haar, of kent u iemand die graag een verlegen galga aan een fijne oude dag helpt, klik dan hier voor meer informatie en foto’s van deze lieve schat.

Aan het begin van de avond kwam het gezelschap aan in Valencia, waar ze warm werden onthaald door de vrijwilligster en eigenaresse van een kleine shelter genaamd PON. Ze had haar huis beschikbaar gesteld voor mens en dier om bij te komen van het eerste deel van de reis. Ook voor deze shelter hadden we nog wat spulletjes bij, waar ze erg blij mee was. De galgo’s waren uiteraard dolblij dat ze de bus uit mochten en ze snuffelden enthousiast rond in hun nieuwe omgeving. Hun nieuwsgierigheid was echter vergeten zodra ze te eten kregen. Na een ontspannen avond en een goede nachtrust, zullen ze hier ook morgen een deel van de dag doorbrengen. Zo’n lange busreis is natuurlijk best heel wat voor de galgo’s en zo’n lange tussenstop is daarom heel fijn voor ze. Morgen tegen het eind van middag vertrekt de bus voor het laatste deel van de reis. In de vroege uurtjes van 14 december verwachten we het gezelschap te kunnen verwelkomen in Nederland!

We houden u graag op de hoogte van de belevenissen van Richard en Matthieu. Klik hier voor de link naar het volgende reisverslag. Heeft u het vorige reisverslag gemist, klik dan hier!