Al lange tijd was het onze wens om een nieuwe website te ontwikkelen. De oude site, die jarenlang ons virtuele thuis is geweest, kon helaas niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. Er was specifieke technische kennis nodig om de zaak draaiende te houden, de artikelen te plaatsen en de nieuwe hondjes op de adoptiepagina te krijgen. Dit alleen al gaf de nodige praktische problemen. Maar ook als je op je mobiel even snel wilde kijken of er iets nieuws te beleven viel bij GRH, bleef de pagina steken op de homepage. Hoogste tijd dus voor een verhuizing naar een nieuwe site.

macbook-air

Een nieuwe website ontwikkelen is echter makkelijker gezegd dan gedaan, zeker gezien ons wensenlijstje. De nieuwe site moet fris en eigentijds zijn, het moet even makkelijk te bekijken zijn op de smartphone en het tablet als op de pc en ook moet het door meerdere mensen te onderhouden zijn. Naast deze praktische wensen, is het enorm belangrijk dat in alles de identiteit van GRH herkenbaar en behouden blijft.

Een betrokken partner

We zijn op zoek gegaan naar een partner die niet alleen een mooie website kon ontwikkelen, maar ook betrokken is. In Gérard Moonen van het communicatieburo MoonenMoonen hebben we deze waardevolle partner gevonden. Samen met zijn vrouw Andrea is hij de trotse eigenaar van de twee geadopteerde greyhounds Zady en Ivy. De klik was er dus al snel en de betrokkenheid is zó gegroeid dat Gérard nu ook ons webteam komt versterken als vrijwilliger.

tablet2

Misschien door deze betrokkenheid, maar zeker door zijn kennis en ervaring, heeft Gérard in enkele maanden, in overleg en samenwerking met GRH, een hele mooie site neergezet. In die maanden heeft hij hier meer dan 180 uur aan gewerkt, een enorme klus! Wat het helemaal bijzonder maakt, is dat hij hier geen enkele tegenprestatie voor verwacht.

“Het leven is nu eenmaal geen weegschaal. Ik doe het graag en ik merk dat mijn inzet echt gewaardeerd wordt. Ik heb het ook leuk gevonden om te zien hoe de site is gegroeid. Zoals we wilden, is de volledige site nu op smartphone en tablet toegankelijk. De nieuwe site is heel gebruiksvriendelijk, er zit een goede zoekfunctie in en alle informatie en verhalen zijn gemakkelijk te vinden. En natuurlijk hebben de adoptiehonden een prominente plaats ingenomen”, vertelt Gérard.

De site is echt tot leven gekomen door de schitterende foto’s van Yvonne, die de Facebookers kennen onder de naam Von Nie. We zijn enorm blij met haar bijdrage, want dankzij haar foto’s heeft onze nieuwe site nu het sterke, visuele karakter waarnaar we op zoek waren.

Zelf zijn we erg blij met onze nieuwe site. Vanzelfsprekend zijn we nu erg benieuwd hoe jullie deze ervaren. We horen dan ook graag jullie reacties.

We wensen jullie heel veel surf- en leesplezier!

5 berichten, RSS