Wij zijn op zoek naar pleeggezinnen met ervaring met getraumatiseerde honden (doordat u bijvoorbeeld zelf zo’n hond hebt geadopteerd) en bij voorkeur ervaring met de Spaanse rescuehonden, waar onze Spaanse greyhounds, podenco’s of galgo’s tijdelijk mogen verblijven totdat ze hun eigen adoptiefamilie hebben gevonden. Maar waar we óók erg veel behoefte aan hebben is pleeggezinnen die in crisissituaties kunnen en willen opvangen.

3008-004

De galgo is een lieve, zachtaardige en aanhankelijke hond. Door hun atletische lichaam zijn galgo’s goede hardlopers. Zij worden in Spanje gebruikt voor de jacht op klein wild en commerciële renbanen. De podenco is er in allerlei maten en types. Nét zo lief en zachtaardig dan de galgo, maar vaak een stuk actiever. Als de galguero’s (jagers) geen gebruik meer van hen maken, worden ze gedumpt of naar een dodingsstation gebracht. Of op een gruwelijke wijze vermoord…in brand gestoken, opgehangen of achtergelaten op een snelweg, met maar één doel voor ogen….De galgo en de podenco is voor een galguero een wegwerpartikel.

3084-00c

De vrijwilligers van de Spaanse shelters proberen zoveel mogelijk honden van straat te redden en uit de dodingsstations te halen teneinde hen een veilig onderkomen te bieden in de shelters. Hier worden de honden liefdevol opgevangen, nagekeken door een dierenarts, getest op een aantal mediterrane ziektes zoals leishmania, ehrlichia en filaria etc. Ze krijgen een warme plek, voldoende te eten, persoonlijk aandacht en verzorging. De Spaanse vrijwilligers doen er alles aan om de galgo’s en de podenco’s over hun eventuele angsten heen te helpen (sommige zijn bang voor mannen). De honden worden gesocialiseerd totdat zij geadopteerd worden en naar hun adoptiefamilie vliegen. Soms komt het voor dat een hond minder kans heeft op adoptie wanneer hij in de Spaanse shelter blijft. Dit kan doordat hij of zij al ouder is, of omdat een verblijf in een shelter te zwaar is voor een bepaalde hond. Dan kiest Greyhound Rescue Holland ervoor zo’n hond al naar Nederland te halen voordat hij of zij geadopteerd is en voor deze honden zoeken wij pleeggezinnen. Mensen die hen een warm thuis bieden, hen de tijd en ruimte geven  over hun angsten heen te komen, mensen weer leren te vertrouwen. Kortom: mensen die de zware maar liefdevolle taak op zich willen en kunnen nemen om een hond op te vangen en te begeleiden die zeker weten een plekje in hun hart verovert, maar die de hond toch weer kunnen laten gaan.

3261-222

Maar…het komt ook wel eens voor dat door omstandigheden een geadopteerde hond niet langer bij zijn Nederlandse adoptiefamilie kan blijven, ook voor deze honden zoeken wij een tijdelijk pleegadres. Bent u degene die wij zoeken, de persoon om een hond tijdelijk in huis op te nemen totdat er een nieuw adoptiegezin is gevonden? neemt u dan contact op met iemand van ons pleegteam.

+31 6 23882775 (Miriam Kooiman), +31 6 34603218 (Britte Klarenbeek) of per  E-mail.

3228-11c