Onderstaande zes schatten – even lief als bang – wachten vol verlangen op een eigen thuis. Galgo en Podenco. Reu en Teef. De een wacht “pas” 3 maanden, de ander al weer een jaar. Wat ze gemeen hebben, is hun lichte vacht en een groot verlangen. Verlangen naar een eigen thuis – stabiel en vertrouwd – bij een baasje met de juiste ervaring om hen te helpen om hun verleden te overwinnen en te leren hoe gelukkig te zijn. Helpt u ze bij het vinden van een thuis?

Maica: Een prachtige vier-jarige galga. Ze kwam bang en in slechte lichamelijke toestand in de shelter. Na enkele weken fleurde ze al op en genoot ze van spelen met andere honden. Na enkele maanden begon ze inmiddels bekende vrijwilligers te vertrouwen en durfde ze af en toe om een aai te vragen. Inmiddels is ze bijna een jaar verder, en klaar voor de volgende stap: een eigen thuis.

Fabrizio: Een mooie maar verlegen, vier-jarige galgo. Hij lijkt maar weinig (goede) ervaringen te hebben met mensen, en is dus heel voorzichtig, onzeker en verlegen bij onbekende. Hij zou zo opknappen van een eigen thuis met zijn eigen familie.

Meryl: Een wonderschone galga van nog geen 5 jaar. Deze lieve meid is zo ontzettend bang, van werkelijk alles om haar heen… Van onverwachte gebeurtenissen en vreemde mensen raakte ze helemaal overstuur en soms zelfs in een blinde paniek. Wie oh wie heeft de ervaring die nodig is om dit getraumatiseerde meisje te begeleiden op haar lange weg naar een gelukkig hond?

Spica: Een werkelijk schitterende galga van een jaar of drie. Deze arme meid is zo getraumatiseerd, ze is zelfs bang van een schaduw… Alleen met de juiste begeleiding, van iemand die veel ervaring heeft met bange, getraumatiseerde galgo’s, maakt Spica kans op een mooi leven. Wie kan haar hier bij helpen?

Holly: Een kleine, lieve, tweejarige podenca. Deze moeder van 7 zit pas kort in de shelter, en geniet van het los rondrennen over het terrein. Ze is ontzettend lief en zachtaardig, maar nog behoorlijk verlegen. Ze wil echter wel heel graag bij mensen zijn, en ze komt steeds een beetje dichterbij de vrijwilligers. In een eigen thuis, met vaste mensen om haar heen, zou dit grappige meisje helemaal opbloeien!

Trébol: Een mooie vierjarige galgo. In het begin vermeed hij alles en iedereen in de shelter, maar hij begint stapjes te maken. Hij zoekt steun bij andere honden, en hopelijk kan hij in hun gezelschap wat zelfvertrouwen vinden. Maar wat zou het veel beter voor hem zijn, om zijn eigen thuis te vinden, zodat hij samen met zijn baas kan gaan werken aan de weg naar herstel.